Ondernemers, zet je deuren open voor de vmbo’ers van Dijk en Waard On Stage

Nieuws
Leerlingen tijdens de Doe Dag van de vierde editie van Dijk en Waard On Stage, vorig jaar.
Leerlingen tijdens de Doe Dag van de vierde editie van Dijk en Waard On Stage, vorig jaar. (Foto: Amigo Plant bv)

DIJK EN WAARD - In heel Noord-Holland Noord zetten bedrijven in de periode van 16 tot en met 24 maart hun deuren wijd open voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD). Dit betekent dat de ‘Doe Dag’ van Dijk en Waard On Stage die op 21 maart gepland staat, precies in deze open bedrijvenweek valt. Een mooie win-win situatie.

De KBBBD is een open bedrijvenweek in Noord-Holland Noord en richt zich speciaal op scholieren, werkzoekenden en inwoners. De vorige editie was een groot succes, met maar liefst 327 deelnemende bedrijven en meer dan 10.000 bezoekers. 

Dijk en Waard On Stage is één van de 20 regio’s van VMBO On Stage. On Stage gaat over het delen van toekomstdromen en hulp bij keuzes voor de (levens)loopbaan. Het is gericht op het (leren) leggen van duurzame contacten tijdens het Beroepenfeest op 7 maart en de Doe Dag op 21 maart, waar leerlingen ook later nog eens een beroep op kunnen doen. De Doe Dag is de dag waarop leerlingen hun bedrijfsbezoek plannen 

Van vmbo tot nieuwe collega’s  

Amigo Plant in Heerhugowaard was een van de bedrijven die hun deuren opende tijdens KBBBD en de 4e editie van Dijk en Waard On Stage. Bianca van Diepen van Amigo Plant vertelt; “Wij wilden graag onze net uitgebreide locatie laten zien en vinden het belangrijk om de sector met beroepen te profileren. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe collega’s op het gebied van de plantenteelt. We hebben ons bedrijf alleen op zaterdag opengesteld voor KBBBD en het in de vorm gegoten van een open dag om het laagdrempelig te houden. Het was een hele geslaagde dag; familie, vrienden, buren maar ook potentiële collega’s zijn langs geweest. 

Tijdens de Doe Dag kregen de leerlingen een rondleiding met uitleg en werden de handen uit de mouwen gestoken in de kas De sfeer was heel gezellig en iedereen was onder de indruk van wat er zich in onze kas afspeelt. Zo hebben we kunnen laten zien hoe het er in onze mooie sector aan toe gaat en wat de plantenteelt precies inhoudt, dat is nog te vaak onbekend. Ik denk wel dat we in 2023 weer meedoen, maar dan wellicht in een andere vorm.”

Samenwerking 

Dijk en Waard on Stage en KBBBD hebben dus de handen ineen geslagen. Ondernemers kunnen zowel hun bedrijfsdeuren openen voor bezoekers als voor de VMBO-leerlingen uit gemeente Dijk en Waard. Open ook jouw deuren! Bedrijven die willen deelnemen kunnen zich voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2024 aanmelden via www.kbbbd.nl en/of zich aanmelden voor de vijfde editie Dijk en Waard On Stage via www.dijkenwaardonstage.nl. Bedrijven kunnen zelf een profiel aanmaken en voorkeuren aangeven. Vanaf 1 februari 2024 kunnen KBBBD bezoekers zich via dezelfde website inschrijven voor een bezoek aan een of meerdere bedrijven. Tijdens het Beroepenfeest op 7 maart gaan de vmbo-leerlingen in gesprek met de beroepsbeoefenaren om een match te maken en jouw bedrijf op de Doe Dag te bezoeken.