Liefdesverhalen van lezers Nieuwsblad Dijk en Waard

Nieuws
We delen mooie liefdesverhalen van onze lezers
We delen mooie liefdesverhalen van onze lezers (Foto: archief)

DIJK EN WAARD - Vorige week deden we een oproep aan iedereen die zijn of haar liefdesverhaal met ons wilde delen. We hebben een aantal van deze prachtige verhalen geselecteerd om met jullie te delen. 

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat er liefde in de lucht is! Zie hieronder een aantal mooie verhalen van onze lezers.

Tineke Tiben

“In juni 2022 ben ik op single reis geweest, omdat mijn vriendin geen zin had en ik wel. Dus dacht ik ‘doe ik het zo’, wandelreis geboekt en op naar Oostenrijk! Heerlijk gewandeld, maar achteraf een beetje te zwaar dus ging ik maar met de groep van de excursies mee, ook gezellig. 

‘Ook op die leeftijd lukt dat nog’

Ik ontmoette een aardige man en die trok die week eigenlijk een beetje met een medereizigster en mij op, was heel gezellig, niets bijzonders. Na die week dacht ik ‘die zie ik nooit meer terug...’ maar we spraken af om een keer koffie te drinken. Zodoende is er een fijne relatie ontstaan. Ik ben 76 en mijn vriend 74, dus ook op die leeftijd lukt dat nog.”

Linda Borst

“Wij, Linda Borst, geboren in Heerhugowaard De Noord en Roland Schouten, woonachtig in Noord-Scharwoude, kregen in 1999 verkering met elkaar. We waren op dat moment 14 en 15 jaar! Nog hartstikke jong voor verkering, maar we raakten dolverliefd op elkaar, tijdens het Beddenrace bal in 1999 in danscafé Roode Leeuw. Daar midden op de dansvloer sloeg ineens de vonk over en stonden we ineens te zoenen. Wat toen nog heel normaal was om dat midden in de kroeg te doen. Eigenlijk hebben we elkaar daarna nooit meer losgelaten. Een maand erna was het kermis Zuid-Scharwoude, we stonden bij het reuzenrad, klaar voor een romantisch ritje samen. Tot een vriend aan ons vroeg: hebben jullie nu eigenlijk al verkering? We zeiden alle twee tegelijkertijd volmondig jaa! En toen hadden we dus verkering. Zo makkelijk ging dat haha! 

‘Dit was de man waarmee ik oud wilde worden’

Waar mijn ouders en familie het allemaal veel te vroeg vonden dat ik me bond, ik was nog maar 14 jaar oud, schreef ik toen al in mijn dagboek dat dit de man was waar ik oud mee wilde worden. Nog totaal niet wetende wat dat inhield op die leeftijd. Ondertussen zijn we dit jaar alweer 25 jaar samen! 

We zijn nu 40 jaar en na een zeer romantisch aanzoek bovenop de Mont Blanc in Frankrijk, in 2017 getrouwd. Waarna we 2 enorm lieve dochters kregen: Lot en Fibi. Sinds 2014 wonen we in Oudkarspel waar Linda een yogastudio is begonnen. In 2020 is Roland daarbij aangesloten. Samen geven we nu 13 yogalessen in de week. Onze yogastudio Yoga Langedijk bestaat dit jaar 10 jaar en is vanaf dag 1 een hele fijne plek geworden voor vele Langedijkers (en ander Dijk en Waarders!) voor yogales. We hebben samen al veel lief en leed meegemaakt met nare verliezen en ziektes, maar zijn nog altijd dolgelukkig en verliefd op elkaar. En hopen er nog minstens 25 jaar aan vast te plakken! En inderdaad samen oud te worden.”