Amnesty in actie voor Nobelprijswinnares op Internationale Vrouwendag

Nieuws
Teken jij ook voor de vrijlating van Nobelprijswinnares Narges Mohammadi?
Teken jij ook voor de vrijlating van Nobelprijswinnares Narges Mohammadi? (Foto: amnesty.nl)

DIJK EN WAARD - Amnesty International voert op Internationale Vrouwendag, vrijdag 8 maart, actie voor vrouwen wereldwijd. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn leden van de Amnesty-werkgroep Dijk en Waard aanwezig in de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard om aandacht te vragen voor de situatie van Nobelprijswinnares Narges Mohammadi uit Iran.

Narges is een voorvechter voor vrouwen- en mensenrechten in Iran. Ze kreeg in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede, maar kon de prijs niet in ontvangst nemen. Ze werd veroordeeld tot 154 zweepslagen en bijna 13 jaar gevangenisstraf en zit vast in de beruchte Evin-gevangenis. Ze heeft ernstige hart- en longaandoeningen. De gevangenisautoriteiten weigeren hoognodige behandelingen omdat ze weigert een hoofddoek te dragen. Toen ze eenmaal was onderzocht werd ze, tegen het advies van de arts in, diezelfde dag weer terug naar de cel gebracht.

Amnesty International wil de Iraanse autoriteiten oproepen om Narges Mohammadi onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Steun jij de mensenrechtenstrijd van Amnesty? Kom dan op Internationale Vrouwendag naar de bibliotheek van Heerhugowaard en teken de petitie.

Kijk voor meer informatie op dijkenwaard.amnesty.nl.