Wethouder John Does is ambassadeur van Dijk en Waard On Stage

Nieuws
Foto John Does tijdens het Beroepenfeest van de 4e editie Dijk en Waard On Stage.
Foto John Does tijdens het Beroepenfeest van de 4e editie Dijk en Waard On Stage. (Foto: Dijk en Waard On Stage - doorNorbert)

REGIO - Dijk en Waard On Stage laat vmbo-leerlingen op laagdrempelige wijze kennismaken met beroepsprofessionals. Dat gebeurt tijdens het Beroepenfeest op 7 maart 2024, waarbij de vmbo-leerlingen de beroepsbeoefenaars uit verschillende branches het hemd van het lijf mogen vragen over hun vak. Klikt het, dan kan er een afspraak gemaakt worden om tijdens de Doe Dag op 21 maart een dagdeel mee te draaien. 

Ambassadeur wethouder John Does van gemeente Dijk en Waard erkent het belang van het Beroepenfeest en onderstreept hoe waardevol het is als jongeren door deze dag hun toekomstdromen activeren.

Toekomstperspectief

“Iedere leerling heeft het recht te worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen”, vertelt Does. “En het is de taak van de lokale overheid om dit te stimuleren. Toekomstperspectief draagt bij aan de motivatie van een jongere om vervolgstappen te zetten in hun loopbaan. Als we hen nu goed voorbereiden, dan profiteert niet alleen de jongere daar van, maar ook de maatschappij.”

Vmbo-leerlingen

Verreweg de meeste kinderen gaan naar het vmbo. De meeste werkende mensen hebben dan ook een vmbo-achtergrond. “Daarmee zijn vmbo-leerlingen van groot belang voor onze samenleving. Zij moeten al heel vroeg een keuze maken in wat ze met hun leven willen doen, daar kunnen ze best wat hulp bij gebruiken.”

Een onderdeel van Dijk en Waard On Stage is de leerlingtraining ‘Junior Networking’. Hierbij is het de bedoeling dat leerlingen zich goed leren presenteren tijdens de gesprekken op het Beroepenfeest.

Gelijke kansen

De gemeente Dijk en Waard werkt graag mee aan dit initiatief. “Dat doen we overigens niet alleen, maar samen met Ondernemend Dijk en Waard en alle vmbo-scholen. Het is belangrijk dat we de jongeren gelijke kansen bieden. Bovendien zijn alle leerlingen belangrijk en nodig. Daarom ben ik buitengewoon blij dat het Voortgezet Speciaal Onderwijs Dijk en Waard College dit jaar ook deelneemt”, benadrukt John Does.

Op de werkvloer

Does hoopt dat zoveel mogelijk beroepsbeoefenaars uit zo veel mogelijk verschillende branches zich aanmelden voor het Beroepenfeest en de Doe Dag. “Laten we de jongeren inspireren door onze deuren open te zetten.” Zo ontdekken ze diverse beroepen tijdens de Doe Dag; door echt mee te mogen draaien op de werkvloer.

Bijdragen

Dijk en Waard On Stage 2024 wordt een feestje; het is de eerste jubileumeditie. Wil jij ook bijdragen aan de toekomstdromen van onze jongeren? Meld je dan aan voor 1 maart op www.dijkenwaardonstage.nl.