Internationale Vrouwendag Festival powered by WomanLink

Nieuws
Viering van Internationale Vrouwendag in de regio.
Viering van Internationale Vrouwendag in de regio. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - 8 Maart is het Internationale Vrouwendag. WomanLink viert dit zondag 3 maart in samenwerking met en bij Theater De Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk Museum Alkmaar. Wat is er te doen bij dit gratis festival?

Om 12.30 uur wordt het startschot gegeven van de HighHeelsRun door wethouder Diversiteit, Christian Schouten. De run eindigt in de Theater De Vest, waar om 13.00 uur de plenaire opening is. Actrice, creative director, schrijfster en oprichter van Ma Heala community én (afgelopen jaar spreker bij TedxAlkmaar), Xiorese Izaly Romero komt het festival hosten. Zij zal met jou en Melisa Diktas in gesprek gaan na de presentatie van haar prachtige danstheaterstuk. 

Programma

Verdeeld over de locaties Theater de Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk Museum Alkmaar is er van 13.00 tot 17.00 uur het volgende te doen:

Workshops en lezingen

Twee workshopsrondes waar je GRATIS aan kunt deelnemen. Er is een groot aanbod zoals ‘Pitch jezelf’ en ‘Vrouwencirkel’ tot shortdocu met nagesprek. 

Welke workshops er zijn en hoe je een reservering kunt maken zie je op www.womanlink.nl

Stedelijk Museum Alkmaar

Naast de workshops is speciaal voor bezoekers (jong en oud) aan het festival, gratis toegang tot het museum met een gallerytalk door conservator Hélène Webers en kunst kijken voor kids. 

Bibliotheek Kennemerwaard

Workshops, doorlopend een maatschappelijke markt, spoken word door Daphne Adrichem, Coderdojo en zeefdrukken voor kids.

Hapje, drankje & muziekje

Kafe Kaft (bibliotheek), Museumcafe (Stedelijk Museum Alkmaar) Grand Café Klunder (De Vest) zijn open voor een hapje & drankje en live muziek door onder meer Alkmaars Talent. Om 16.30 uur in de Pleinzaal van Theater De Vest komt Alkmaarse zangeres Emily Waring de naborrel muzikaal omlijsten. 

Tot zondag 3 maart!