Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard zoekt Vrijwillig Onafhankelijk Adviseurs

Nieuws
Ben jij goed in adviseren en verbinden en wil je maatschappelijk betrokken bezig zijn? Word dan VOA.
Ben jij goed in adviseren en verbinden en wil je maatschappelijk betrokken bezig zijn? Word dan VOA. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Wil jij anderen uit jouw gemeente kortdurend kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving? Ben je goed in adviseren en verbinden? Wil je maatschappelijk betrokken bezig zijn? Misschien is de functie Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA) bij Wonen Plus Welzijn dan wel wat voor je! Een mooie en dankbare vrijwilligersfunctie voor mensen die jouw hulp kunnen gebruiken en zullen waarderen.

Afspraken vinden plaats in overleg en zijn zo goed in te plannen op momenten waarop je tijd hebt. Een VOA gaat persoonlijk in gesprek met mensen met een hulpvraag en luistert naar hun verhaal. Gezamenlijk wordt de hulpvraag verhelderd en bekeken wat de best passende oplossing kan zijn voor de situatie. Een VOA draagt mogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt kortdurend. Bijvoorbeeld bij vragen op over wonen, welzijn, zorg en inkomen. 

Opleiding

Medio april start Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard een nieuwe VOA-opleiding om vrijwilligers goed geïnformeerd op pad te laten gaan. ‘Wij zoeken deskundige vrijwilligers voor onze gemeente. Heb jij mogelijk interesse? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek en om al jouw vragen te beantwoorden. Er zijn geen kosten aan de training verbonden.’

Voor aanmelding of meer informatie, neem contact op via voadijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl of bel 072-5717170 en vraag naar Hilke of Kevin.