Dijk en Waard viert Internationale Vrouwendag in De Binding

Nieuws
Zangeres Sandra Mooy verzorgt het muzikale intermezzo tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in Dijk en Waard.
Zangeres Sandra Mooy verzorgt het muzikale intermezzo tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in Dijk en Waard. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Over de hele wereld wordt vrijdag 8 maart de Internationale Vrouwendag gevierd. Dit is de dag waarop vrouwen uit de hele wereld solidair zijn met elkaar, opkomen voor hun rechten en hun positie in de maatschappij. Het thema dit jaar is ‘stille armoede’. 

Bij de viering van Internationale Vrouwendag in de gemeente Dijk en Waard worden inleidingen verzorgd door Carla Danenberg (ervaringsdeskundige van de voedselbank en budgetcoach) en Karin van der Vliet (gemeenteraadslid en buurtmoeder). Ook worden stellingen over het thema ‘stille armoede’ besproken worden. Burgemeester Maarten Poorter verricht de officiële opening en Annette Groot, tot voor kort wethouder in Dijk en Waard, levert eveneens een bijdrage aan de middag. Amnesty International is aanwezig om te vertellen over haar werk en ter plaatse kan men de petitie ondertekenen voor de onmiddellijke vrijlating van Narges Mohammadi, Nobelprijswinnares en voorvechtster voor vrouwen- en mensenrechten in Iran.

Vele plaatselijke winkeliers uit Dijk en Waard zijn ook dit jaar weer bereid tot sponsoring van de Vrouwendag. Mede dankzij hen en dankzij de gemeente, WPW, FNV, KVG, PvdA, SP en Stichting Lief Langedijk kan deze viering gratis worden aangeboden. Zangeres Sandra Mooij verzorgt een muzikaal intermezzo. Belangstellenden zijn van harte welkom voor het middag- en/of avondprogramma (aanvang respectievelijk 13.30 en 19.30 uur) in De Binding aan de Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude. Aanmelden is niet nodig. Meer weten? Bel Marga Ooteman via 06-57974972.