Oliebollentoernooi zonder Raymond Ceulemans - Wél twee wereldkampioenen aanwezig

Nieuws
Biljarten in Concordia. (Adobestock.com)
Biljarten in Concordia. (Adobestock.com) rodi.nl

NOORD-SCHARWOUDE - In zaal Concordia te Noord-Scharwoude vindt donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december het zevende Oliebollentoernooi plaats. Dit unieke 'over rood' biljartevenement kent al zes jaar een traditie met de opbrengst voor Kika.
De kracht van dit biljarttoernooi is natuurlijk de deelname van de biljarttoppers. Dit jaar contracteerde Dirk Snip twee regerend wereldkampioenen, te weten Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer (dames), maar ook oud-wereldkampioen Jef Philipoom (B), Glenn Hofman (regerend Nederlands Kampioen Teams), Sam van Etten (Nederlands kampieoen Kader 47-2) en de snelste driebander ter wereld John Tijssens (Boom Boon Johnny).

Getalenteerd

De naam die voor het eerst ontbreekt is die van Raymond Ceulemans. Snip legt uit: "Sinds vorig jaar speel ik met een aantal super getalenteerde jonge gasten in een team, met het oog op een mooie driebandencarrière en span mij daarmee erg in voor de jeugd. Dat Raymond Ceulemans op zijn 81e nog steeds een topbiljarter is, waar ik veel respect voor heb, lijkt mij geen discussie. Toch past het niet meer bij mijn visie om de jeugd meer een podium te geven. Vandaar de jongere garde in het rijtje toppers."
Wintersfeer

Zaal Concordia is opnieuw het podium waar gebiljart gaat worden, maar dat is waarschijnlijk de laatste keer. Deze unieke horecalocatie is onder voorbehoud verkocht en zal waarschijnlijk plaatsmaken voor nieuwbouw. Maar om een mooi afscheid te realiseren wordt de zaal weer volledig in kerst en wintersfeer aangekleed. De entourage biedt plaats aan 250 deelnemers die allen in poultjes van vier gaan uitmaken wie op zaterdag 29 december de finale spelen met en tegen de toppers.
Er wordt op 'handicap' over rood gespeeld, dus ook de mindere goden hebben een kans. Mannen, vrouwen, jeugd en G-biljarters zijn welkom. Deelname kost € 10,00, wat geheel ten goede komt aan Kika.
Opgeven kan tot 10 december bij: Dirk Snip 06-51201972 (Snip Sportprijzen te Zuid-Scharwoude), zaal Concordia te Noord-Scharwoude of via info@dirksnip-biljarts.nl

Biljarten in Concordia. (Adobestock.com)