Ger Sevenhuijsen vertrekt als penningmeesterna twee succesvolle beddenraces

Nieuws

LANGEDIJK - Twee jaar geleden werd Langedijk opgeschrikt door het nieuws dat Beddenrace Langedijk er mee zou stoppen. Een groep vrienden besloot hier een stokje voor te steken. Één van deze jongens is Ger Sevenhuijsen en hij heeft besloten om zijn taken als penningmeester van SportEvents Langedijk neer te leggen.
Ger legt uit dat het tijd was voor een nieuwe penningmeester: "Het organiseren van de beddenrace neemt best veel tijd in beslag. Om dit te combineren met werk, studie, sport en een sociaal leven is best een uitdaging. Daarnaast vind ik het ook leuk om iemand anders de kans te geven om zo'n gaaf evenement te organiseren. Het was een fantastische periode. Wij besloten met z'n drieën brutaal om de beddenrace 'wel even te organiseren'. Dat dit ook écht is gelukt, is echt goud! De Beddenrace zal ik zeker nog niet los laten. Waarschijnlijk doe ik dit jaar zelfs mee. Dat moet je toch een keer gedaan hebben als Langedijker."

Joderik Binnendijk

Voorzitter Olaf Bos is heel helder over het vertrek van Ger. "Zonder Ger zou er twee jaar geleden geen beddenrace zijn. Je moest twee jaar geleden toch een beetje gek zijn om te geloven dat de Beddenrace weer zo zou opbloeien. Gelukkig geloofden wij, Ger, Steve en ik er heilig in. Wij vinden het heel jammer dat Ger stopt, maar begrijpen zijn keuze volkomen. Gelukkig hebben wij wel een goede vervanger gevonden, namelijk Joderik Binnendijk. Hij draaide eerder mee als vrijwilliger. Maar nog belangrijker; hij past perfect in de groep. Dus wij gaan met net zo veel enthousiasme verder."
Langedijker cultuur

Aanwinst Joderik Binnendijk hoefde niet lang na te denken of hij mee wilde helpen. "Een evenement als de Beddenrace is Langedijker cultuur! Toen ik door het bestuur werd benaderd, hoefde ik daar niet over na te denken; daar zeg je gewoon ja tegen! Vorig jaar heb ik op de Beddenrace geholpen en dat was een fantastische dag. Ik kan niet wachten tot het 26 augustus is." Beddenrace Langedijk wordt zoals gewoonlijk op de laatste zaterdag van augustus georganiseerd. Sinds vorige week zondag kan men zich inschrijven voor de 38ste editie van Beddenrace Langedijk. En nu al blijkt dat het enthousiasme groot is onder de deelnemers. Men kan zich inschrijven via www.SportEventsLangedijk.nl.