Agenda Cool kunst en cultuur

Nieuws

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 7 tot en met 19 november.

In bed met Dietrich en Piaf

Het is 1982. Marlene Dietrich heeft zich opgesloten in haar Parijse appartement. Ooit was zij een wereldberoemd filmster; nu brengt zij haar dagen door in bed. Tijdens een slapeloze nacht staat opeens een bekende voor Dietrichs bed: Edith Piaf. Ondanks hun verschillende karakters waren Dietrich en Piaf vroeger boezemvriendinnen. Piaf, de mateloze, die het leven opdronk tot de laatste teug en Dietrich, de bedachtzame, die elke stap van haar leven zorgvuldig plande. Waarom eindigde hun vriendschap alsnog? Tijdens een nachtelijke confrontatie brengen de diva’s hun verhaal en wordt duidelijk hoezeer ze verschilden en tegelijkertijd van elkaar hielden.
Muziektheater – woensdag 8 november, 20.15 uur
Sweeney Todd

De onterecht veroordeelde barbier Sweeney Todd is op zoek naar wraak en zijn buurvrouw mevrouw Lovett zoekt naar een manier om haar slechtlopende bakkerswinkel nieuw leven in te blazen. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Een theatrale traktatie waarbij horror en humor hand in hand gaan. Met onder anderen René van Kooten en Vera Mann.
Musical – donderdag 9 november, 20.15 uur
Youp van 't Hek – 'Een vloek en een zucht'

Deze avond speelt Youp van 't Hek zijn negende oudejaarsconference met de titel Een vloek en een zucht. Waar de conference over zal gaan? Het jaar is nog jong, maar de namen Trump en Henk Krol zullen zeker een keer vallen. Eén ding staat vast: er zal gelachen worden. Hard en veel. Waarom? Omdat Youp daarvoor op de wereld is. Wie dat zegt? Youp!
Cabaret - vrijdag 10 november, 20.15 uur. UITVERKOCHT
Babbels Peuter- & Kleuterfestival

Zondag 12 november is Cool hét domein voor alle peuters en kleuters uit Heerhugowaard en omstreken! Tijdens het Babbels Peuter- & Kleuterfestival zijn er maar liefst vijf fantasierijke voorstellingen voor de hele familie. En er is meer! Ontdek het boerderijleven in de Boerderij Experience van Fien & Teun, ga op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp in de speciale Fiepbus op het Coolplein en maak kennis met muziek in een van de workshops.
Let op: Reserveren voor de voorstellingen is noodzakelijk.
- Fien & Teun – Feest op de boerderij! (2). Aanvang 11.00 & 13.00 uur
- Jogchem Jalink – Gonnie & vriendjes (2). Aanvang 09.30 & 10.45 uur
- Malou van Sluis – We hebben er een geitje bij! (2). Aanvang 09.30 & 10.45 uur
- Feikes Huis – Panama (2). Aanvang 10.00 & 11.30 uur
- Fiepbus (4). Aanvang 10.00/11.00/12.00/13.00 uur
- Stichting Twee-ater – Fiep Fiep Vogeltje (2). Aanvang 10.00 & 11.30 uur
- Workshops Muziekkriebels (2-3 jaar, 10.00 & 12.00 uur), Koffer vol muziek (4-6 jaar, 10.00 & 12.00 uur)
Ellen ten Damme – PARIS - BERLIN

Van Parijs naar Berlijn, via Heerhugowaard en weer terug. Kris kras door het knarsende en piepende Europa zegt Ellen ten Damme: “Chantez! Dansez! Maintenant!” Samen met haar achtkoppige band The Magpies reist Ellen ten Damme al zingend en dansend door Europa. Zelf heeft ze in de halve eeuw dat ze hier al rondloopt al veel mogen meemaken, amoureuze avonturen of juist niet, toch vraagt zij zich vrolijk af: “Kan ik er iets aan doen, dat alles naar de klote gaat? Nee!” Dus laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu!
Show – woensdag 15 november, 20.15 uur
Nasrdin Dchar - DAD

DAD is een avond met de energie van een aanstaande vader. Die het ene moment in de wolken is en het volgende doodsbang voor de wereld waarin hij zijn kind ter wereld laat komen. DAD is een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde! Met DAD brengt Nasrdin zijn meest persoonlijke en urgente voorstelling tot nu toe en raakt hij zowel pers als publiek in het hoofd en het hart.
Toneel – donderdag 16 november, 20.15 uur
Twisted

De avonden van Twisted zijn inmiddels een begrip geworden in Heerhugowaard en omstreken. Tijdens deze avonden worden oude platen van zolder gehaald om de legendarische 90’s in één avond opnieuw te beleven. Er komen allerlei muziekstijlen voorbij; r&b, hiphop maar ook New Jack Swing.
Muziek – vrijdag 17 november, 22.00 uur
Rockacademie – Forever 27

Jimi Hendrix, Robert Johnson, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse, allemaal behoren ze tot de Club van 27: iconische popmusici die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Met Forever 27 brengt de tienmans-formatie van de Rockacademie een muzikaal eerbetoon aan de te vroeg gestorven iconen. De bekendste nummers worden afgewisseld door historisch beeldmateriaal, markante anekdotes en verhalen over de donkere kant van beroemd zijn.
Muziek – zaterdag 18 november, 20.15 uur
Lenneke Ruiten en pianotrio

De gevierde sopraan Lenneke Ruiten is een veelgevraagd zangeres op de grootste podia in binnen- en buitenland. In dit concert toont ze haar grote liefde voor het lied. Het pianotrio dat haar begeleidt bestaat uit haar vaste pianist Thom Janssen, violist Peter Brunt en cellist Jeroen den Herder. Ruiten neemt het publiek mee op reis door Europa met liederen uit Noorwegen, Engeland, Nederland, Rusland en Oostenrijk. De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Muziekkring Heerhugowaard (info@muziekkring.nl / 072-5722299).
Muziek – zaterdag 19 november, 11.00 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.