SCVB spektakel Mowgli toert langs alle basisscholen van Langedijk

Nieuws

LANGEDIJK - De Stichting Culturele Vorming Basisonderwijs te Langedijk, beter bekend als de SCVB, heeft voor dit schooljaar theaterbureau Spring gecontracteerd voor de invulling van haar cultureel programma voor het schooljaar 2015-2016. Alle basisscholen van Langedijk gaan één voor één samen met de medewerkers van Spring in één dag een theatervoorstelling voorbereiden – oefenen én opvoeren voor de ouders van de eigen school.

Alle kinderen van alle groepen maken op die dag samen met Spring hun eigen kleding, oefenen liedjes en dansjes in en treden dan aan het einde van deze dag samen op voor hun vaders en moeders. Twee scholen, de Duizend Eilandenschool en de Barnewiel, hebben hun theaterdag al aan het begin van het dit schooljaar gehad, maar de andere scholen gaan dat in de komende periode beleven. De laatste voorstelling zal in mei zijn op de Paus Johannesschool in Sint Pancras.

Mowgli

Theatergroep Spring verzorgt deze geweldige dag en werkt samen met de kinderen en de leerkrachten naar een prachtige voorstelling toe. Op de grotere basisscholen is de theatergroep zelfs meerdere dagen aan het werk, met steeds aan het einde van een theaterdag, een grootse voorstelling voor alle ouders. Het thema van de voorstelling van deze theaterdag is Mowgli, de welbekende Disneyfiguur uit de tekenfilms. Het is nu de vierde keer dat de SCVB zo’n groots opgezette theaterdag organiseert voor alle basisscholen.
De Stichting Culturele Vorming Basisonderwijs verzorgt al meer dan 20 jaar professionele theatervoorstellingen voor alle kinderen van alle basisscholen in Langedijk. Dit jaar wordt het geen ‘kijken naar’, maar zélf theater maken!
Het theaterdag-schema is als volgt: 5 april Wijde Veert Noord-Scharwoude, 7 april Wijde Veert Noord-Scharwoude, 12 april Wijde Veert Noord-Scharwoude, 17 mei Paus Johannesschool St. Pancras en 19 mei Paus Johannesschool St. Pancras.