Wonen Plus Welzijn zoekt vrijwillige onafhankelijke adviseurs

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE - Een vrijwillige onafhankelijke adviseur, ofwel VOA, is een vrijwilliger die ondersteuning biedt, verwijst op verzoek, bemiddelt of vrijblijvend adviseert op het gebied van wonen, zorg, regelgeving, mobiliteit en participatie. Belangrijk is de concrete vraag van de hulpvrager. Deze is vaak gerelateerd aan het hele scala van sociale regelgeving en regionale en lokale (zorg) voorziening en diensten.

Centraal staat het goed kunnen luisteren en samen met de hulpvrager bekijken wat precies de vraag is en wat oplossingen kunnen zijn. De vrijwillige, onafhankelijke adviseur kan mogelijkheden aandragen, de weg wijzen, ondersteunen en helpen. Het advies geven kan middels een spreekuur of door bij de mensen op huisbezoek gaan. Het is belangrijk dat de vrijwilligers een goede luistervaardigheid bezitten, goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn en bepaalde gespreksvaardigheden toepassen.
Om vrijwillige onafhankelijk adviseur te worden volgen de belangstellenden een training, bestaande uit zes dagdelen. De data zijn 6, 15 en 29 september, 13 en 27 oktober en 10 november van 9.00-13.00 uur. De tijdsinvestering als VOA, zal ongeveer een dagdeel per week zijn. Iedereen krijgt een kilometervergoeding voor alle gereden afstanden en de vrijwilligers worden ondersteund door de welzijnsconsulent.
Enthousiast en graag deel uitmaken van deze inspirerende groep vrijwilligers binnen Wonen Plus Welzijn, dan aanmelden bij Wonen Plus Welzijn, telefoon 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl. Dit nummer is ook bereikbaar voor meer informatie.