De Koolvlet wint voorstelling van Unieke Zaken op eigen schoolplein

Nieuws

LANGEDIJK - In mei hebben de kinderen van de groepen 2/3 van basisschool De Koolvlet meegedaan aan een kleurwedstrijd. De wedstrijd was georganiseerd door Unieke Zaken, avontuurlijke theatermakers. Kinderen van scholen uit de hele regio konden aan de wedstrijd meedoen. Vorige week vrijdag kwam het goede nieuws: De Koolvlet was één van de drie scholen die een voorstelling van Unieke Zaken heeft gewonnen.

Hoe uniek is dat: Unieke Zaken komt naar De Koolvlet toe op vrijdag 24 juni. Ze komen dan op het schoolplein met Buzz. Buzz is van buiten een gewone vrachtwagen. Maar als hij wordt uitgeklapt, verandert hij in een minitheater compleet met een tribune, waar een hele klas op past. Unieke Zaken speelt de voorstelling Buzz lll - reis naar het middelpunt der aarde, naar het beroemde verhaal van Jules Verne. De groepen 1, 2 en 3 gaan de voorstelling bekijken.
Huiskamergeleerde professor Lidenbrock komt op een dag thuis met een nieuw boek. Zijn zoon Axel vindt daarin een geheime brief waarin staat hoe het middelpunt der aarde te bereiken is. Axel wil onmiddellijk op pad! Samen gaan ze naar IJsland en dalen daar af in een vulkaan, waar de lange weg naar beneden begint. Het wordt een spannende tocht: het water raakt op, ze verdwalen, ontmoeten vreemde wezens, komen langs werelden waarvan ze nooit hadden durven dromen en bereiken na lang zoeken het schitterende middelpunt der aarde. We hopen dat de kinderen veel plezier gaan hebben bij de voorstelling!!