Paus Johannesschool weer in het groen - Inspectierapport positief na twee jaar keihard werken

Nieuws

SINT PANCRAS- Goed nieuws voor de Paus Johannesschool. Twee jaar van keihard werken heeft ervoor gezorgd dat de Onderwijsinspectie de school weer met een voldoende heeft beoordeeld. “Ik ben ontzettend trots dat we met zijn allen dit resultaat hebben bereikt”, aldus een opgetogen directeur Frans van de Gevel.
Twee jaar geleden werd de basisschool uit Sint Pancras door de Onderwijsinspectie bestempeld tot ‘zwak’. “Die conclusie deed ons team van bijna 30 medewerkers, ruim 340 leerlingen en de ouders heel veel pijn”, vertelt Van de Gevel. “Als team hebben we de handen ineen geslagen en keihard gewerkt om een beter resultaat te behalen. Het heeft veel energie gekost. Het moeilijkste moment was dat we twee jaar geleden een ouderavond hadden georganiseerd en het resultaat aan de ouders moesten vertellen. We vonden een eerlijke communicatie naar de ouders toe noodzakelijk. Gelukkig hebben de meeste ouders vertrouwen in ons gehouden.”

Samenspraak

Na het harde oordeel van de Onderwijsinspectie heeft de Paus Johannesschool verbeterplannen opgesteld. “Dit hebben we steeds gecommuniceerd met de ouders. Met de door ons ingevoerde slogan ‘Samen Vooruit’ waren vorig jaar de eerste verbeteringen al vastgesteld door de inspectie. We keken dan ook reikhalzend uit naar het oordeel op 31 mei van dit jaar.”
Vertrouwen hersteld

De Paus Johannesschool staat weer in het groen, zoals dat in onderwijstermen wordt genoemd. Het vertrouwen is hersteld. “Niet alleen de tussen- en eindopbrengsten zijn weer op orde, ook het onderwijs en de school hebben een transformatie ondergaan. We verwachten het rapport van de inspectie nog voor de zomervakantie. Na de positieve woorden van de Onderwijsinspectie hebben we als team wel even een flesje opengetrokken om dat te vieren”, lacht Van de Gevel. “In de komende jaren borgen we hetgeen we opgebouwd hebben en richten we ons op een aantal speerpunten welke in de loop van het komende schooljaar geïmplementeerd worden. Denk aan inzet en uitbreiding ICT, vergroten differentiatie van het leerstofaanbod, aandacht voor presentatie en invoering van Kind Ouder Medewerker-gesprekken zijn enkele voorbeelden van deze ontwikkelingen.”
Jubileumjaar

Er is echter nog een reden tot feeststemming. De Paus Johannesschool bestaat in het schooljaar 2016-2017 vijftig jaar. “Dat gaat natuurlijk groots gevierd worden”, zegt Van de Gevel. “We hebben het plan om er een hele feestweek van te maken de week voor de herfstvakantie. De inhoud blijft grotendeels nog geheim. Wat we wel bekend maken is een grote reünie op zondag 9 oktober voor oud-leerlingen. Het gaat een mooi jubileumjaar worden met, naast een bijzondere feestweek, ook weer hele mooie ontwikkelingen. De slogan 'Samen Vooruit' blijven we hanteren. Met de kinderen, ouders en leerkrachten gaan we samen verder en zien we de toekomst rooskleurig tegemoet.”