Ientje Toe gezellig en toch de grootste van het land - TC Langedijk klaar voor organisatie achtste veteranentoerno

Nieuws

LANGEDIJK – Deelnemers aan het grootste veteranentennistoernooi van Nederland kunnen zich inschrijven tot en met 31 augustus aanstaande. Het achtste Spaansen Bloemen Ientje Toe-toernooi van Tennisclub Langedijk – van 9 tot en met 18 september - kan maximaal 433 mannen en vrouwen van veertig jaar en ouder herbergen, zo leert de nog niet zo erg lange, maar des te rijkere toernooihistorie.

,,We hebben maar acht kunstgrasbanen en we spelen met poules, daarom kunnen we gewoon niet méér deelnemers hebben’’, zeggen William Wouters en Bart Rietveld van de toernooiorganisatie. Speciaal aan Ientje Toe in Zuid-Scharwoude is de aparte speelcategorie voor 60-plussers, waarvan er dan ook de nodige rondlopen in het jaarlijkse deelnemersveld. Op doordeweekse dagen kan ook overdag vanaf 13 uur gespeeld worden, met name door 55- en 60-plussers. Ook is er nu een categorie 50, en kan in de 7 45 gespeeld worden. Wouters: ,,En wie zelf geen vaste maat heeft kan zich toch inschrijven. Dan proberen wij een dubbelmaatje te fiksen.’’

Toernooiwinnaars

Het hoogste niveau mag er ook zijn: met categorie 5 (40) bij zowel de heren als de dames valt er ook voor het publiek het nodige te genieten. Vorig jaar ging de toernooiwinst bij de mannen naar Harm van Lingen van TC Langedijk en Peter van Lingen (TC Alkmaar) door in de zeer spannende finale de als eerste geplaatste Peter Delis van TV Groetincke en zijn maat Lucien Stelder (TC Langedijk) in drie sets te overrompelen: 2-6 7-5 4-6. Bij de vrouwen maakten Maureen Posthumus en Marjolein Nijziel (beide van TC Petten) hun favorietenrol waar door de finale te winnen van het koppel Wendy Beers-van Eijkel en Katja Berkhout van TV Tulp. Ook dat ging in drie sets: 7-5 4-6 6-0.
Spaansen Bloemen

Alle deelnemers - vorig jaar afkomstig van maar liefst 34 verenigingen (!) - krijgen in Langedijk waar voor hun inschrijfgeld, in een poulesysteem met minstens twee of drie partijen, gevolgd door een afvalsysteem. Populair als ‘Ientje Toe’ nou eenmaal is, hebben zich nu alweer ruim 170 tennisliefhebbers ingeschreven voor dit toernooi op het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude. Hoofdsponsor Spaansen Bloemen verlengde vorig jaar het contract dat de sponsoring en dus het voortbestaan van dit gezellige toernooi garandeert tot minimaal 2019. Rietveld: ,,Maar plannen om er nadien mee te stoppen hebben we beslist niet. Tegen die tijd zien we wel weer verder.’’
Lekkere maaltijden

Het recreatieve aspect staat bij Ientje Toe voorop, mede dankzij een kantineploeg die tegen een vriendelijke prijs dagelijks zorgt voor lekkere maaltijden, met op de vrijdag een gratis zuurkoolmaaltijd met rookworst, uitgebakken spekjes en jus. Tijdens het eerste speelweekend kunnen loten worden gekocht voor 2,50 euro per zakje. Dankzij verschillende sponsoren heeft iedereen prijs. En tijdens de speciale vrijdagavondloterij is de hoofdprijs een week vakantie in een chalet in Oostenrijk.
Inschrijven voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan via www.toernooi.nl.