Paus Johannesschool viert jubileum

Nieuws

SINT - PANCRAS - Op grootse wijze heeft de Paus Johannesschool uit Sint-Pancras het 50-jarig bestaan gevierd. De week voor de herfstvakantie stond volledig in het teken van feest vieren. “Samen met bijna 330 leerlingen en 27 medewerkers hebben we er een onvergetelijke week van gemaakt”, jubelt directeur Frans van de Gevel.
Zondag 9 oktober gingen de festiviteiten van start met een reünie. Veel oud-leerlingen en -collega's, met opkomst van meer dan 350 personen, brachten een bezoek aan de school.
De feestweek voor de kinderen werd maandag 10 oktober geopend, waarna een vossenjacht volgde. Dinsdag stond een uitje naar de Efteling op het programma. “Iedereen genoot ervan”, aldus Van de Gevel. “De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Dat werkt altijd mee.” De volgende dag namen de kinderen hun opa's en oma's mee naar school en stond er een springkussen.
Waar de kinderen misschien wel het meeste naar uitkeken was de donderdag. Na het knutselen in de ochtend, kwam iedereen aan het begin van de avond terug met slaapspullen. Iedereen mocht namelijk overnachtten op school. Van de Gevel: “Heel bijzonder. Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt. Het was wel een korte nacht en de volgende dag was nog nooit iemand zo vroeg op school geweest!”
Afsluitend volgde er vrijdag een gezamenlijk ontbijt. De feestweek werd met op bijzondere wijze afgesloten. De leerlingen kregen namelijk een stickerboek uitgereikt. Alle leerkrachten en medewerkers zijn onlangs op de foto gegaan en aan de kinderen wacht de schone taak om het stickerboek te vullen. De kinderen kunnen de stickers op verschillende manieren verdienen. “Nu kunnen alle kinderen onze medewerkers gaan verzamelen om zo het stickerboek vol te krijgen”, besluit een trotse directeur. De school en de leerlingen genieten momenteel van een welverdiende herfstvakantie.