Schrijf mee met Amnesty in de bieb

Nieuws

TUITJENHORN - Zaterdag 10 december is de Dag van de Mensenrechten. Deze dag organiseert Amnesty International wereldwijd schrijfmarathons.

Ook KopGroep Bibliotheken doet mee. In de CultuurHoek in Schagen en de bibliotheek in Tuitjenhorn staan tijdens openingstijd schrijftafels klaar, waaraan iedereen kan aanschuiven om in de pen te klimmen. Iedereen kan meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.
''Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt,'' stelt Amnesty. ''Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.''
CultuurHoek, Torenstraat 1A in Schagen, zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur, Bibliotheek Tuitjenhorn, Oostwal 6, zaterdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur.