Winterwandeling in Geestmerambacht

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE - Tweede Kerstdag 26 december, van 10.30 tot 12.00 uur, winterwandeling in het recreatiegebied Geestmerambacht. Lekker naar buiten met het hele gezin. Kom fijn wandelen in het Geestmerambacht en ontdek dat de natuur ’s winters niet stil staat. De wandeling staat onder leiding van Annemarie van 't Hoenderdal.
Spot dodaars, een kleine duikel fuutachtige, die vaak met zijn tweeën in het water te vinden zijn. Kijk of je al de verschillende eenden kan ontdekken zoals de slobeend, de krakeend of de smient. Misschien zien we wel de roestplaats van uilen in de bomen, waaraan nu in de winter geen bladeren meer hangen. Er zijn aan de bomen al vele knoppen te zien, maar waarom bevriezen deze dan niet? Wat zie je nog meer hangen aan struik of boom: een mispel of een snottebel.
Ga mee op stap met de gids en laat je verrassen in dit gebied met zijn vele waterpartijen en onverwachtse en verrassende plekjes. Neem de verrekijker mee en trek je laarzen aan.
Beginpunt: Parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat, 1832 Koedijk. Opgave en info: Geestmerambacht@ivnnkl.nl. Kosten: volwassenen € 2.50 en kinderen mogen gratis mee.