Theateragenda Cool kunst en cultuur

Nieuws

HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de week van 6 tot en met 19 februari.

Route 65 – 'Reds' (film)

Reds toont het waargebeurde verhaal van John Reed (Warren Beatty), een Amerikaanse communist, journalist en activist, wiens liefdesrelatie met schrijfster/feministe Louise Bryant (Diane Keaton), zich ontwikkelt tegen de explosieve achtergrond van de Russische Revolutie.
Podium van de stad – maandag 6 februari, 10.00 uur
Route 65 – Doctor Zhivago

De liefdesroman 'Doctor Zhivago' van schrijver Boris Pasternak inspireerde Hans Visser en Irena Filippova tot een muzikaal theaterspektakel waarin de roerige Russische jaren centraal staan. Begeleid door historische foto’s en filmfragmenten, wordt het leven van Pasternaks alter ego verbeeld.
Podium van de stad – dinsdag 7 februari, 15.00 uur
Route 65 – Matroesjka’s beschilderen

De Matroesjka is het bekendste Russische symbool en het meest geliefde souvenir onder toeristen. In deze workshop onder leiding van Margret Schilder gaat men deze holle houten poppen zelf beschilderen. Het vergt enige precisie, maar het resultaat mag er zijn!
Podium van de stad – woensdag 8 februari, 10.00 uur
Thijs van de Meeberg

Zowel de jury als het publiek koos Thijs van de Meeberg als winnaar van het Leids Cabaret Festival in 2015. Ook de pers was laaiend enthousiast over zijn optreden. 'Een overdonderende entree in de cabaretwereld!', schreef Het Parool. In zijn debuutvoorstelling raakt Thijs ongevraagd verzeild in een ogenschijnlijk simpel dilemma: helpen, ja of nee? Wanneer is het probleem van iemand anders ook jouw probleem? Al snel weet hij niet meer wat waar is. En even tussen ons: Wat had u gedaan?
Cabaret – woensdag 8 februari, 20.15 uur
Route 65 – Lezing Sint-Petersburg

Van moerasgebied waar niemand iets wilde beginnen, naar de stad van de toekomst. Rond 1700 besluit Peter de Grote tot de stichting van Sint-Petersburg en creëert de meest on-Russische stad van het land. Maak kennis met deze prachtige stad in de lezing van Eugènie Herlaar.
Podium van de stad – donderdag 9 februari, 10.30 uur
'De Man door Europa'

De ontwikkeling waarin de Europese samenleving zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor 'De Man door Europa'. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man (onder meer presentator van 'Kunstuur' en regisseur bij Het Zuidelijk Toneel) reisde door Europa en interviewde meer dan twintig creators die strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Lucas neemt je op luchtige wijze mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.
Overig / Onderzoek – donderdag 9 februari, 20.15 uur
Fabelhaft – 'O Die Zee '

Het klassieke Odyssee van Homerus is bewerkt tot een hedendaagse rockopera! Een jonge Zeeuw wordt door zijn vrienden ontvoerd voor een vrijgezellenfeest. In de nachtelijke escapade verliezen ze zich in een hallucinerende trip waarin ruimte en tijd onbetrouwbare begrippen blijken. Een modern theaterspektakel met liedteksten van Huub van der Lubbe en muziek geschreven door onder anderen Torre Florim, Robert Jan Stips, Frédérique Spigt en Daniel Lohues.
Muziektheater – vrijdag 10 februari, 20.15 uur
Twisted – Dj DNS / dj Manie / dj EZD

De derde editie van Twisted in Café Cool! Dans tot diep in de nacht op de beats van drie verschillende dj's! Na het succes van de twee edities in 2016, komt Twisted dit jaar weer terug! Twisted neemt je mee naar de tijd van toen, de onvergetelijke nineties! Er komen allerlei muziekstijlen voorbij; R&B, Hiphop maar ook New Jack Swing!
Muziek / staconcert – vrijdag 10 februari, 22.00 uur
Lezing Johannes Passion

De Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach, wordt vaak vergeleken met de Matthäus-Passion, die Bach enkele jaren later schreef. Was het een vooroefening voor de Matthäus en is de Johannes werkelijk een minder groots werk? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen beiden passies? In deze lezing geeft Fred Suring, aan de hand van beeldende presentaties en geluidsfragmenten, uitleg over dit indrukwekkende werk van J.S. Bach.
Podium van de stad – zaterdag 11 februari, 14.15 uur
Roué Verveer

Waar de zevende avondvullende lachshow van deze authentieke, charismatische cabaretier over zal gaan, dat weet hij nog niet. Gelukkig worden niet alleen de beste beslissingen, maar ook de beste grappen en de mooiste verhalen 'Op het laatste moment' gemaakt. Over één ding hoeft u zich dus geen zorgen te maken: u zult, hoe dan ook, met buikpijn van het lachen de zaal verlaten. Want dat weet Roué al vanaf het eerste moment!
Cabaret – zaterdag 11 februari, 20.15 uur
Seldom Sene

Dit blokfluitkwintet maakt furore met de vertolking van uniek repertoire en gebruiken hierbij meer dan vijftig instrumenten. Oude en nieuwe muziek en oude en nieuwe instrumenten worden tegenover elkaar geplaatst en met elkaar verbonden. Zo ontstaat een contrastrijk mozaiek van schitterende motetten, ingenieuze fuga’s, inventieve variatievormen, grootse koralen, virtuoze concerti en fantasieën. Het sprankelende repertoire ontvouwt zich als een veelkleurige klankenwereld.
Muziek / Klassiek – zondag 12 februari, 11.00 uur
Filmclub Cool – Infamous

Infamous is een biografische film over een periode uit het leven van de schrijver Truman Capote (Toby Jones). Capote reist samen met zijn beste vriendin naar de locatie van een gruwelijke moord om daar een artikel over te schrijven. Aanvankelijk lijkt het een onschuldig onderzoek te zijn, maar al snel neemt het een onverwachte wending: er ontstaat een intense relatie tussen de schrijver en de moordenaars.
Film – zondag 12 februari, 14.30 uur
Jazzclub Cool – FBI Jazzband

In 2003 werd The Franklin Beaufort International Jazzband opgericht door zes gedreven muzikanten die gewoon goede jazzmuziek wilden maken. De band is vernoemd naar een van de pioniers in de ontwikkeling van de jazzmuziek. Een enthousiaste, frisse band die jazz in diverse stijlen brengt met eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen. De muzieknoten worden aangevuld met vrolijk entertainment wat zorgt voor een ware belevenis!
Muziek / Jazz – zondag 12 februari, 14.30 uur
Route 65 – Meestercomponisten in roerig Rusland

De Russische muziek heeft vele stormen doorstaan. Hoe vrij was je als kunstenaar ten tijde van Lenin en Stalin? En hoe gingen componisten als Rachmaninov, Stravinsky, Prokofiev en Sjostakovitsj daarmee om? Fred Suring vertelt uitgebreid over deze boeiende muziekgeschiedenis.
Podium van de stad – maandag 13 februari, 14.30 uur
Route 65 – Van Kandinsky tot Chagall

Maak onder leiding van Rem de Boer zelf een schilderij in de stijl van Kandinsky of Chagall. Kies voor het strakke en abstracte werk van Kandinsky, of ga aan de slag met de kleurrijke en romantische jeugdherinneringen van Chagall? Voor beginners en gevorderden.
Podium van de stad – woensdag 15 februari, 10.00 uur
Route 65 – Bjerjozka

Gemengd koor Bjerjozka uit Alkmaar heeft als doel: mensen laten genieten van de Russische muziek. Onder leiding van dirigent Sergé Latychev brengen zij deze ochtend zowel orthodox liturgische muziek, als niet aan de kerk gebonden werken zoals volksliederen ten gehore.
Podium van de stad – woensdag 15 februari, 10.30 uur
The Bootleg Sixties

De beste sixties muziekshow van de wereld is weer terug! The Bootleg Sixties spelen op privéfeestjes van Paul McCartney, Elton John en Elvis Costello en dat zegt eigenlijk al genoeg. 'This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world', aldus Sir Elton John. De vijf door de wol geverfde Britse muzikanten die zelf optraden met de helden van toen, zorgen voor de juiste bezieling in legendarische songs van onder anderen The Doors, Simon & Garfunkel, The Rolling Stones, The Monkees en Shocking Blue. Zowel muzikaal als visueel waant u zich weer helemaal terug in de jaren zestig!
Muziek – woensdag 15 februari, 20.15 uur
Route 65 – wodkaproeverij

Als je aan Rusland denkt, denk je al snel aan wodka. Maak kennis met het 'watertje', de huisdrank van de Russen. Proef verschillende soorten wodka, ontdek hoe deze wordt gemaakt en geniet van traditioneel Russische borrelhapjes (Zakoeski).
Podium van de stad – donderdag 16 februari, 15.30 uur
Opvliegers 2 – In de sneeuw

De Opvliegers zijn terug! Gingen de hartsvriendinnen Lydia, Ellen, Keet en Sas vorig seizoen naar Bali, in deze nieuwe komedie zoeken ze verkoeling. Want als je in de overgang zit en last hebt van opvliegers, waar kun je dan beter zitten dan in de sneeuw? De leukste vriendinnenclub van Nederland beleeft een vakantie vol sneeuw, skipassen, skilessen, knappe skileraren, heftige aprés-ski sessies, stoeltjesliften en gejodel. Ook alle overgangsproblemen waar de dames mee te kampen hebben, passeren de revue in de vorm van herkenbare verhalen, bizarre sketches en swingende songs. Met onder anderen Anne-Mieke Ruyten en Antje Monteiro.
Komedie – donderdag 16 februari, 20.15 uur
Freek de Jonge

Woensdag 15 maart mag Nederland weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor het eerst sinds Balkenende 3 zit het kabinet de rit uit. Alle reden voor de vijfde verkiezingsconference van Freek de Jonge! In 'De Peiling' probeert de meester de staat van het land te duiden en de stemming te peilen. De statistieken tonen aan: de peiling zorgt voor de juiste stemming bij de verkiezing en de stemming bij de verkiezing voor de onjuiste peiling!
Cabaret – vrijdag 17 februari, 20.15 uur
Viggo Waas

Bij het grote publiek is Viggo Waas bekend geworden door zijn imitatie van de onlangs overleden voetballegende Johan Cruijff in het VARA-programma 'Kopspijkers' en de succesvolle cabaretgroep NUHR. Cruijff imiteren doet hij al een tijd niet meer, zegt hij. Maar klopt dat wel? En is het waar dat hij auditie deed voor de film 'Pipo en de P-P-Parelridder'? 'Cruijff en Pipo' gaat over heldendom, waarheid en leugen. Over wie je wilt zijn en wie je bent geworden. Hoe leugen zomaar ineens waarheid kan zijn en andersom.
Cabaret – zaterdag 18 februari, 20.15 uur
Vluchten in beeld en geluid

Sinds de komst van het AZC heeft Heerhugowaard er vele nieuwe inwoners bij. Welk verhaal gaat er schuil achter al deze 'nieuwe gezichten'? Tijdens deze themamiddag 'Vluchten in beeld en geluid' worden met muziek, film en beeldende kunst de verhalen van deze en andere vluchtelingen verteld.
Podium van de stad – zaterdag 19 februari, 14.00 uur
Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.