Stichting Lief Langedijk is lief voor Langedijk

Nieuws

LANGEDIJK - Stichting Lief Langedijk is in 2012 opgericht, als logisch gevolg van de website Lief Langedijk die Martin en Marieke Neesen al in 2011 gestart waren. De website Lief Langedijk richt zich op positief nieuws in Langedijk en Stichting Lief Langedijk maakt projecten in Langedijk mede financieel mogelijk.
Stichting Lief Langedijk wordt gerund door voorzitter Henk Smits, penningmeester Dick Bootsman en secretaris Marieke Neesen-Barten. Iedere Langedijker of Langedijker organisatie kan een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project in Langedijk op het gebied van cultuur, onderwijs, religie, jeugdzorg of welzijn. Het project moet voor veel mensen van belang zijn en positieve gevolgen hebben voor de toekomst.
Gemiddeld ontvangt de stichting zo’n dertig aanvragen per jaar. Het bestuur stelt het op prijs om met iedere aanvrager in contact te komen en ook als het project uitgevoerd wordt persoonlijk te komen kijken. Voorbeelden van projecten die mede gerealiseerd zijn door St. Lief Langedijk in 2014: een vloer in Het Behouden Huis, het maken van animatiefilmpjes over de geschiedenis op school, een plantenkas voor ’t Vierkant, een beamer voor kinderboerderij Jong Leven, aankoop van drie cultuurhistorische schilderijen voor Museum ’t Regthuis en tablets voor bibliotheek Langedijk. De echte lijst is nog veel langer.
Kijk voor meer informatie op www.lieflangedijk.nl onder het kopje stichting. Uit liefde voor Langedijk is Stichting Lief Langedijk ontstaan en ze hopen nog vele jaren mooie projecten in Langedijk te ondersteunen.