Legendarische beddenrace blijft! - `We willen niet dat dit verloren gaat`

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE – “Jeugdsentiment, het hoort bij onze opvoeding. We genieten elk jaar zo van die beddenrace. Die moet gewoon blijven.” Olaf Bos, Ger Sevenhuijsen en Steve Hoogeboom organiseren 29 augustus, gewoon net als andere jaren, een beddenrace. “We konden het niet laten gebeuren dat dit prachtige evenement verloren gaat, het hoort gewoon bij Langedijk.”


Toen Olaf (27 jaar), Ger (25 jaar) en Steve (25 jaar) vernomen dat het bestuur van de beddenrace er een punt achter wilden zetten kwamen zij bij elkaar. Onder het genot van een drankje bespraken de drie vrienden dit nieuws. “Dat kon toch niet waar zijn? Zo’n mooi evenement, hier moeten we wat mee! Onze eerste gedachte was ‘we willen niet dat het verloren gaat, dus pakken we het zelf op’. Die gedachte bleef”, vertelt Olaf.

Eens!


Eerst maar eens polsen of de rest van Langedijk het met ons eens was. Olaf, Ger en Steve maakten een Facebookpagina; ‘De-beddenrace-moet-blijven’. Binnen een paar dagen hadden ze al 1500 likes te pakken: Langedijk was het met eens. De vrienden gingen op gesprek bij de burgemeester, spraken het oude bestuur en begonnen toen Stichting SportEvents Langedijk. De mannen wilden eerst een goed verhaal hebben, voordat zij iets naar buiten brachten. “We wilden organisatorisch alles op de rit hebben en er zeker van zijn dat het door kan gaan, dat moment is nu.”

Het teruglopen van het aantal deelnemers, de strengere regels en minder subsidies waren voor het bestuur de belangrijkste redenen om de beddenrace niet langer te organiseren. Olaf, Ger en Steve zien dit niet als problemen, wel als uitdagingen. “We hebben nooit met soepelere regels te maken gehad, dus we weten niet beter om met deze regels dealen, dat scheelt. Daarnaast focussen wij ons puur op de beddenrace en in mindere mate op het horecagedeelte. Dat laten we aan de lokale horeca over.”

Deelnemers


En die deelnemers? “Wij gaan ze vinden! We nodigen iedereen uit om deel te nemen. Wij faciliteren alles; de bedden, eventueel een loopmaatje, het parcours, de gegarandeerde gezelligheid. Vijftig bedden aan de start moet lukken, er zijn genoeg bedden en ook genoeg loopschoenen, zo simpel is dat.” Ook de race van 2,5 uur. “Maar bij die van 2,5 uur hoef je echt niet alles te lopen, je loopt maar een derde van de tijd, de rest lig je of ben je bezig met de wissel!”

Inschrijven is gratis kan vanaf heden via www.sporteventslangedijk.nl. Hier staan ook sponsormogelijkheden, want alle steun – in welke vorm dan ook – is welkom.