Zomertoer op Stadsplein - Keur aan Nederlandse artiesten in Heerhugowaard

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Stichting Zomertoer Heerhugowaard organiseert zaterdag 27 en zondag 28 juni voor de vierde keer het oergezellige festival Zomertoer op het Stadsplein, bij winkelcentrum Middenwaard. Diverse bekende Nederlandse artiesten en dj's komen naar Heerhugowaard voor een spetterend optreden. Jong en oud is welkom voor een weekend lang topentertainment, dat ook nog eens gratis toegankelijk is.
Zomertoer Heerhugowaard trapt zaterdagavond 27 juni om 20.00 uur af met Switch, een van de beste coverbands van Nederland, die rock- en popmuziek van alle tijden brengt. ,,Voor de jongere generatie hebben we bekende dj's uitgenodigd, zo hopen we een unieke samensmelting te krijgen van jong en oud", aldus organisator Joost de Vries. Er wordt doorgefeest tot 01.00 uur. ,,Maar de volgende dag pakken we de draad om 13.00 uur alweer op met optredens van een keur aan Nederlandstalige artiesten, in samenwerking met RADIONL en FreezeFM."

Geweldige line-up

Tijdens de vierde editie van de Zomertoer treden onder anderen Nick & Simon, Wolter Kroes, Jan Keizer en Anny Schilder, Peter Beense en Dean Saunders op. Maar ook Pascal Redeker, Roy Donders, René Eshuijs, Country Wilma, Tino Martin, Gino Graus, René Schuurmans, Tom Haver, Dario, Stef Ekkel, Samantha Steenwijk, de Meiden, Ramon Beense, Robin Moojen, Roel van der Wielen, Frans Zeilmaker en Erik van Kruiselbergen treden op. Zowel bekende artiesten als lokaal talent komt aan bod. Het geheel wordt aan elkaar gepraat en gemixt door bekende (radio-) dj's als DJ Ray, El Vrieso, Rene Verkerk (Radio10), Hessel Wijkstra en Alfred Voogd (RadioNL). Het Alkmaars showballet maakt het geheel compleet met spetterende dansacts. Joost: ,,Een geweldige line-up voor een superfeest dat voor iedereen gratis toegankelijk is en wat je niet mag missen! En we gaan door tot 21.00 uur."
Publiek uit hele land

De Zomertoer beleeft dit jaar al zijn vierde editie. ,,Als we terugkijken hebben we al heel wat grote artiesten mogen ontvangen en is de Zomertoer uitgegroeid tot een prachtig evenement, voor muziekliefhebbers uit heel Noord-Holland en ver daarbuiten", aldus Joost. ,,Het is geweldig om te zien hoe vroeg mensen al arriveren om een plekje vooraan bij het podium te bemachtigen. Dan realiseer je dat het RADIONL-publiek uit het gehele land richting Heerhugowaard komt! De artiesten komen erg graag optreden, ook in 2014 hadden we de best bezochte Zomertoer. Ik wil vanaf deze plaats mijn mede bestuursleden hartelijk danken voor hun tomeloze inzet! André Gonggrijp als penningmeester, Hans de Vries als secretaris en Remco de Boer die de horeca en veiligheid doet. Maar uiteraard ook alle vrijwilligers die altijd weer vol enthousiasme klaarstaan. Fantastisch!"
Zomertoer Heerhugowaard zou niet mogelijk zijn zonder de steun van hoofdsponsors stichting NUT, schoonmaakbedrijf Hans Weere, Winkelcentrum Middenwaard (Corio) en het Prins Bernard Fonds. ,,Daar zijn we erg blij mee. Ook met de ondersteuning dit jaar van de gemeente Heerhugowaard, die achter ons zijn gaan staan na de succesvolle eerdere edities. Voor deze editie hopen we op veel plezier, stralend weer, vrolijke gezichten en een feest voor iedereen!"
Het afgeschermde terrein is beide dagen gratis toegankelijk voor het hele gezin. Het evenement wordt live uitgezonden via de radio, in het hele land op RADIONL en de tv-zenders TV Oranje en FreezeFM en in de gehele Noordkop op de regionale radio- en tv-zender Heerhugowaard A Life (Ziggo-kanaal 47).