EkoPlaza Middenwaard in nieuw jasje

Partnerbijdrage
De uitgebreide versafdeling is een ware blikvanger in de vernieuwde EkoPlaza in winkelcentrum Middenwaard.
De uitgebreide versafdeling is een ware blikvanger in de vernieuwde EkoPlaza in winkelcentrum Middenwaard. (Foto: Vincent de Vries)

HEERHUGOWAARD – EkoPlaza Heerhugowaard is verhuisd en compleet vernieuwd. De biologische supermarkt is nu dé blikvanger vooraan in winkelcentrum Middenwaard, in het voormalige pand van ABN Amro. De nadruk is voor een groot deel komen te liggen op het versplein vooraan in de winkel, waar een breed scala aan kakelverse biologische producten te vinden is. “Met onze vernieuwde winkel willen wij ons duidelijk onderscheiden van andere supermarkten; duurzamer dan bij ons vind je het niet in Heerhugowaard”, aldus Pelle Nijdam, die de winkel runt samen met zijn vader Arjan.

Duurzaamste super van Heerhugowaard is compleet vernieuwd

EkoPlaza Heerhugowaard bestaat al 45 jaar en is daarmee een van de oudste winkels in Middenwaard. “Onze winkel kon wel een nieuwe impuls gebruiken”, legt Pelle uit. “Wij willen ons duidelijker profileren als dé winkel voor de dagelijkse versboodschappen, maar ook voor andere levensmiddelen en natuurlijke drogisterijproducten. Onze winkel is onderscheidend omdat we honderd procent biologisch zijn, met veel vers en lokaal aanbod zoals we dit ook in onze andere vestigingen in Schoorl, Alkmaar en Heiloo aanbieden. We werken zo veel mogelijk plasticvrij, en als dat niet kan dan gebruiken we biologisch afbreekbaar plastic. Onze groente en fruit ligt zonder plastic in de schappen en profiteert daardoor optimaal van de ‘dry mist’.”

Transparant en authentiek

Pelle en zijn medewerkers zijn vol energie om van de vernieuwde winkel een groot succes te maken. “De omzet stond de laatste jaren onder druk, maar met de aanpassingen die we nu gedaan hebben zijn we vol vertrouwen. De winkel is niet per se groter, maar wel ruimer ingericht en net zo transparant en authentiek als onze producten: puur, vitaal en volwaardig, zonder kunstmatige toevoegingen en met minder suiker, zout en vet. We halen rond de 15 procent van onze producten bij lokale leveranciers en we zijn er trots op om met die partijen te mogen samenwerken. Onze winkel is toegankelijk en laagdrempelig: ook voor mensen met een kleinere beurs bieden we betaalbare producten.”

Flashmob

Woensdag 2 juni is de vernieuwde EkoPlaza op feestelijke wijze geopend met een heuse flashmob, die terug te kijken is op de Facebookpagina van EkoPlaza Heerhugowaard. Voor de eerste 200 klanten lag er een goodiebag klaar met een selectie van producten uit de winkel. Pelle en zijn team hopen vele Heerhugowaarders te mogen begroeten: “Wij zijn er klaar voor; op naar 25 procent biologische producten in de winkels vanaf 2030!”

Meer weten? Kijk ook eens op www.ekoplaza.nl.