Eerste paal voor nieuwbouw Van Muijen Betonbouw

Partnerbijdrage
Chris Bakker (in de heimachine) mag de eerste paal slaan van het nieuwe kantoorpand van Van Muijen.
Chris Bakker (in de heimachine) mag de eerste paal slaan van het nieuwe kantoorpand van Van Muijen. (Foto: Lucie Leeuw-Bruin)

HEERHUGOWAARD - De bouw van het nieuwe kantoor van Van Muijen Betonbouw is begonnen. Aan de Overtoom, centraal gelegen aan de Ringvaart tussen Alkmaar en Heerhugowaard zal een gloednieuw pand verrijzen. Donderdag 24 maart werd de eerste paal geslagen door Chris Bakker, zoon van Van Muijen-directeur Misja Bakker. “We kijken er enorm naar uit om in het eerste kwartaal van 2023 ons nieuwe kantoor te betrekken”, aldus Misja.

Omdat de materieeldienst al sinds twee jaar gevestigd is aan diezelfde Overtoom, zit alles straks weer op één locatie. Het kantoorgebouw van Van Muijen zit nu nog in Obdam. “Daar zitten we sinds 2014, maar de afgelopen acht jaar zijn we aardig gegroeid”, licht Misja toe. “Dus een nieuw pand is echt wel nodig. In ruimte gaan we er drie keer op vooruit ten opzichte van het kantoor in Obdam, dat inmiddels verkocht is. Bovendien werkt het veel prettiger als alles bij elkaar zit. Dan zijn de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen.”

Energieneutraal

Het pand is ontworpen door architectenbureau Breddels uit Heerhugowaard, waar Van Muijen Betonbouw goede ervaringen mee heeft, en biedt straks een prachtig uitzicht over het Kanaal Omval-Kolhorn. Alle ruimtes van het kantoor zijn op de verdieping gesitueerd met een verbinding naar de bestaande bedrijfshal. Het gebouw staat op betonnen constructieve V-elementen die het hele kantoorpand dragen. Op het platte dak komen zonnepanelen voor energieopwekking en het pand wordt voorzien van een warmtepomp om zo bij te dragen aan een duurzaam gebouw. Misja: “Ons nieuwe pand voldoet aan alle duurzaamheidsvoorwaarden en is energieneutraal en gasloos, precies waar deze tijden om vragen.”

Opvallende locatie

De Overtoom is een opvallende locatie voor een kantoorpand. Misja: “Het gebied was altijd wat rommelig, maar de gemeente heeft grootse plannen om het helemaal op te knappen en te vergroenen. Wij zijn met ons kantoorpand als het ware een pionier in dit gebied. Mede dankzij de inspanningen van Nathalie de Groot, adviseur Bedrijven bij de Werkorganisatie van de gemeente Dijk en Waard, krijgen wij deze kans van de gemeente en die grijpen we met beide handen aan. Door gebruik te maken van ons ‘right to challenge’ hebben we de afspraak gemaakt dat de gemeente bomen en ander groen gaat aanplanten en de wegen netjes aanlegt, en dat wij het dan zullen onderhouden. Een prachtige win-win situatie!”

Van bouwtekening tot gebouw

Van Muijen Betonbouw heeft een lange historie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende betonwerkzaamheden zoals het maken van appartementencomplexen, bedrijfspanden, hotels, parkeergarages en overige betonbouwwerkzaamheden. Dat levert aantrekkelijke gebouwen op om in te wonen of werken. 

Meer weten? Kijk dan op www.vanmuijenbetonbouw.nl