Je woning verbouwen en verduurzamen?

Partnerbijdrage
Je woning verbouwen en verduurzamen?
Je woning verbouwen en verduurzamen? (Foto: Getty Images/iStockphoto)

‘We zien het veel in de markt. Een andere woning kopen is niet zo eenvoudig. Mensen kiezen ervoor om hun eigen woning een grondige opknapbeurt te geven en ook meteen energiezuiniger te maken’ aldus Erkend Hypotheekadviseur en Financieel Planner Menno Ligthart. Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Je verdient je investering namelijk sneller weer terug. De truc is meer op energie te besparen dan je aan extra hypotheeklasten betaalt.

De meeste woningbezitters hebben overwaarde op hun woning, waardoor je een tweede hypotheek kunt nemen en daarmee de kosten van de verbouwing kunt financieren. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe keuken of badkamer. Of het vervangen van enkel glas door nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas en bijvoorbeeld zonnepanelen.

Gratis hypotheekgesprek van Univé
Heb jij ook interesse om je woning te verbouwen en energiezuiniger te maken? Dan is het handig om te weten wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Kies voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Onze hypotheekadviseur laat zien wat er mogelijk is, hij geeft een schatting van je nieuwe maandlasten en vertelt wat je verder van ons kunt verwachten.

Onafhankelijk hypotheekadvies
Univé is een coöperatie zonder winstoogmerk. Wij werken samen met gerenommeerde geldverstrekkers, zodat jij het beste aanbod krijgt. Een goed hypotheekadvies is meer dan een zoektocht naar de laagste maandlasten. Zo kijken wij ook naar de impact bij onverwachte gebeurtenissen. Wij nemen de tijd voor je om het traject goed te begeleiden en uit te leggen, zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Gratis hypotheekgesprek