Opening Praktijk Food & Fit in Heerhugowaard

Partnerbijdrage
Karin van der Waard van Praktijk Food & Fit.
Karin van der Waard van Praktijk Food & Fit. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De vlag kon uit, begin deze maand bij Praktijk Food & Fit. Het bedrijf presenteert zich, na 4 jaar praktijk aan huis, nu als centrum voor een gezonde leefstijl en specialist bij voeding- en leefstijladviezen. Op 1 december is de officiële opening van het nieuwe pand gevierd.

“We hebben vier maanden gewerkt om deze mooie praktijk neer te zetten.” vertelt initiatiefnemer Karin van der Waard. “Nu het helemaal af is, staan we klaar om onze cliënten te begeleiden naar een gezonde leefstijl.”

Goede voornemens

“Vele van ons hebben momenteel het voornemen om gezondere keuzes te maken. We vinden dat het roer om moet. We nemen ons voor om niet meer te snoepen, meer groente en fruit te eten, fanatiek te sporten of we proberen een (streng) dieet uit”. Karin weet uit ervaring dat het plan om te starten snel is gemaakt. “Wat ik regelmatig zie is dat we enorm gemotiveerd zijn en we er vol voor gaan. Zodra het lastig wordt of wanneer we ons doel (bijna) bereikt hebben, laten we de teugels vieren en vallen we langzaam weer terug op oude eet- en beweeggewoonten. Kortom; de oude leefstijl wordt weer opgepakt. Voordat we het weten, zitten die extra kilo’s er weer aan en zijn we terug bij af”.

Bewustzijn en blijvend effect

“Bijna iedereen weet wel wat men moet doen om gezonder te leven. Toch blijkt het lastig om van deze keuzes een leefstijl van te maken. Wat is toch de reden dat we regelmatig te veel eten of ons makkelijk laten verleiden om ongezonde keuzes te maken die achteraf niet goed voelen? In mijn praktijk onderzoek ik samen met de cliënt de oorzaak van dit probleem. Mijn cliënten zijn gebaat bij regie op hun eetgedrag en overige leefstijl keuzes. Tijdens de individuele gesprekken vergroten we het bewustzijn rond het gedrag, zodat men daar verandering in kan gaan aanbrengen. Het nuttige van deze methode is dat die inzicht geeft in zowel de relatie met eten als de relatie met jezelf. Wanneer je stilstaat bij je eigen gedrag, ontwikkel je het inzicht dat het anders kan, en daar help ik bij! We werken toe naar structurele veranderingen. Dat is het mooie ervan. Omdat je je gedrag en mindset verandert, val je niet terug in oude patronen. Het nieuwe gedrag zorgt ervoor dat je je beter voelt. De verandering is blijvend, want wat je jezelf nieuw aanleert, leer je niet meer af” aldus Karin.

Over Karin

Karin is 25 jaar geleden begonnen als coach en bezit inmiddels over veel kennis rond gedragsverandering. “Destijds had ik een coachpraktijk waar ik cliënten begeleidde tijdens een re-integratietraject of ziekteverzuim.” 15 jaar geleden is Karin 35 kilo afgevallen met blijvend resultaat; zonder dieet maar met telkens kleine wijzigingen in het gedrag rondom haar leefstijl. “Ik kreeg veel vragen naar het geheim van mijn succes. De passie voor leefstijlcoaching is toen mijn werk geworden. Inmiddels heb ik mij bijgeschoold tot voeding- en bewegingsdeskundige en ben ik bijna klaar met de opleiding orthomoleculair adviseur.”

Die kennis, gecombineerd met haar eigen ervaring rond afvallen, zet ze nu in om cliënten te begeleiden bij eetgedrag en leefstijl waardoor zij zich weer vitaal gaan voelen.

Karin is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waardoor alle begeleiding door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Openingsaanbieding

10% korting op voedingsadvies, begeleiding bij een gezonde leefstijl, een bodyscan en alle supplementen. Deze aanbieding is geldig tot 16 januari. Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Praktijk Food & Fit, Karin van der Waard, Middenweg 597, Heerhugowaard, tel. 06-26070436, info@praktijkfoodandfit.nl, www.praktijkfoodandfit.nl.

Afbeelding