Wijkagenten betrappen minderjarige spiegelslopers op heterdaad

Politie
Door een snelle actie van de wijkagenten zijn de slopers van diverse autospiegels heterdaad betrapt.
Door een snelle actie van de wijkagenten zijn de slopers van diverse autospiegels heterdaad betrapt. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Middels bruikbare informatie van een buurtbewoner hebben wijkagenten Anne Kees Meines en Daphne Hofmans gisteren de gasten die de laatste tijd in de Langeweide en omgeving diverse autospiegels sloopten, op heterdaad betrapt.  

Anne Kees: “We hebben heimelijk gepost in deze wijk, waar de vernielingen steeds opnieuw plaatsvonden, en hadden na vijf minuten de vissen gevangen! Ze vernielden gisteravond wederom zes auto’s waaronder de onopvallende auto van de collega’s.” 

Een heterdaad dus. Aangehouden en vandaag meteen gehoord door de recherche. Er wordt gekeken of alle vernielingen te koppelen zijn aan, en te verhalen op, dit minderjarige tweetal van 14 en 15 jaar. 

Anne Kees zegt lachend: “De buurt liep massaal uit er liep zelfs een buurtbewoner met een honkbalknuppel! Echter, men was zo blij met onze actie dat mijn collega zelfs werd gezoend door een aantal buurtbewoners. Wij zijn zelf heel blij dat we met dit initiatief een vervelend probleem in deze wijk snel hebben kunnen oplossen.”

Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan dienen dat zsm te doen! Dat kan via 0900-8844 of op www.politie.nl.