Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

Politiek
Andre van der Starre, Authentiek Dijk en Waard.
Andre van der Starre, Authentiek Dijk en Waard. (Foto: aangeleverd)

In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen...

Andre van der Starre, Authentiek Dijk en Waard: 

Stel, uw partij is straks de grootste partij van Dijk en Waard. Wat is het eerste dat uw partij gaat aanpakken?

Wij willen ons hard maken voor betaalbare woningen voor alle starters, een gezinshuishoudens en ouderen. Wij denken ook bijvoorbeeld aan de Knarrenhofjes waar de ouderen elkaar kunnen ondersteunen en woningen achter laten zodat jonge gezinnen een woning kunnen bemachtigen.

Ook zouden wij meer uitbreiding van het vervoer willen zodat mensen zonder vervoer naar een buurthuis kunnen om deel te nemen aan diversen activiteiten.

Dit in samenwerking met Wonen Plus Welzijn en de Hugohopper. In Heerhugowaard rijdt nu de Hugohopper en in Langedijk de buurtbus en het lokale vervoer.

Wat zijn volgens u de hete hangijzers (pijnpunten) van Dijk en Waard?

Volgens Authentiek Dijk en Waard is dat toch het wonen. De vergrijzing neemt toe en ouderen willen graag kleiner gaan wonen, maar zij zijn daardoor veel duurder uit, waardoor zij blijven wonen op de plek waar zij nu wonen. En dat is niet goed voor de doorstroming. We moeten naar behoefte gaan bouwen passend in naar de leefomgeving.

Dijk en Waard moet een gemeente zijn waar een ieder kan wonen ook voor sociale koop, huur en zorgwoningen.

Wat is volgens u dé Dijk en Waarder?

Dat zijn de mensen die de verbindingen zoeken in de toekomst van de nieuwe gemeente.

Wij verwachten dat ze goed samen zullen werken in allerlei opzichten en dat ze respect hebben voor elkaars gewoonte in de wijken en dorpen.

Hoe ziet de gemeente Dijk en Waard er over 10 jaar uit volgens Authentiek Dijk en Waard

Wij hopen als Authentiek Dijk en Waard dat in ieder geval de woningnood opgelost is, de jongeren en jonge gezinnen ook een woning hebben gevonden en dat wij een hele mooie en fijne gemeente zijn waar een ieder gehoord zal worden.

Hoe zorgt uw partij ervoor dat zowel de Dijkers als de Waarders worden gehoord?

De partij Authentiek Dijk en Waard willen graag dat de Dijkers én Waarders gehoord worden. Wij vinden dat iedereen mee telt als inwoner van de gemeente Dijk en Waard dat houd in dat er een goed participatie beleid gevoerd moet worden. Dat is belangrijk voor elke woonomgeving en altijd met elkaar in gesprek blijven en serieus genomen moet worden.

Authentiek = behoud van de unieke leefomgeving.

Authentiek = behoud van eigen identiteit.

Authentiek = behoud van originaliteit.