Verkiezingen Dijk en Waard: De 5 vragen aan...

Politiek
Falco Hoekstra, VVD.
Falco Hoekstra, VVD. (Foto: aangeleverd)

In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen... 

Falco Hoekstra, VVD:

Stel, uw partij is straks de grootste partij van Dijk en Waard. Wat is het eerste dat uw partij gaat aanpakken?

We moeten aan de slag! Met meer (betaalbare) woningen, investeren in onze ondernemers en verbeteren van de verkeersveiligheid.

Ook willen we met ieder dorp en iedere wijk werken aan verbeteringen. Of het nou gaat over de snelheid in de straat, tekort parkeerplaatsen, groenonderhoud, wateroverlast of vervallen speelplaatsen. De VVD wil een gemeente die werkt voor onze inwoners en ondernemers.

Wat zijn volgens u de hete hangijzers (pijnpunten) van Dijk en Waard?

We moeten woningen bouwen, maar waar is de grote vraag! De VVD wil wel dat onze dorpen kunnen groeien, zodat we de basisscholen en sportverenigingen overeind kunnen houden. En we willen dat onze jongeren ook gewoon een huis kunnen kopen, dat vraagt om betaalbare koopwoningen en stimuleren van doorstroming voor ouderen.

Ook zijn de lasten een grote uitdaging. De VVD staat voor lage lasten en dat betekent ook dat we keuzes maken, zo hebben we onlangs de OZB met 11% stevig verlaagd.

Wat is volgens u dé Dijk en Waarder? 

Dijk en Waard zijn we samen. We blijven Pancrassers, Noordenders, Heerhugowaarders en Langedijkers. Net als vroeger hebben we met elkaar gemeen dat we de mouwen opstropen, positieve mensen zijn en met elkaar bergen kunnen verzetten.

Als het aan u ligt, hoe ziet de gemeente Dijk en Waard er dan over 10 jaar uit?

Dijk en Waard is een mooie groene en waterrijke gemeente. Het is dé plek waar je wilt opgroeien en oud worden. De VVD ziet de kracht van onze unieke dorpen en onze bijzondere lokale ondernemers. Over 10 jaar is Dijk en Waard uitgegroeid tot de gemeente waar je een fijn en veilig thuis kunt vinden en waar we trots zijn op onze lokale ondernemers, verenigingen en unieke dorpen.

Hoe zorgt uw partij ervoor dat zowel de Dijkers als de Waarders worden gehoord?

Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen gehoord wordt en meedoet. Niet alleen de mensen die we altijd al zien, maar juist alle andere Dijk en Waarders. Of het nu via inloopavonden gaat of dat mensen willekeurig een uitnodiging krijgen om mee te praten, de wijk weet het beste wat er speelt. Daar gaan wij mee aan de slag. Geen bureaucratisch gedoe of lange procedures. Problemen pakken we aan met echte oplossingen.

Daarom kies VVD. Dijkenwaard.vvd.nl