Winactie

WIN! Vrijkaarten voor Museumpark Archeon

Speel mee
Geschiedenis staat centraal in het archeon.
Geschiedenis staat centraal in het archeon. (Foto: Museumpark Archeon)

DIJK EN WAARD - Goed nieuws voor de liefhebbers van geschiedenis en cultuur: Museumpark Archeon aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan den Rijn houdt een nieuwe tentoonstelling. De expositie ‘Oude botten, nieuwe verhalen’ gaat over wetenschappelijk onderzoek naar archeologisch skeletmateriaal. Verder zijn er ook thema’s als Romeinen en middeleeuwen in het park die je kunt bezoeken. En goed nieuws: we mogen 48 vrijkaarten weggeven.

Tentoonstelling

Wetenschappelijk onderzoek naar archeologisch skeletmateriaal heet met een duur woord osteoarcheologie. Het kan waardevolle informatie geven over het leven in Zuid-Holland in vroeger tijden. De provincie en verschillende Zuid-Hollandse gemeenten hebben in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in dergelijk onderzoek. “In de tentoonstelling worden skeletvondsten getoond en wordt toegelicht wat deskundigen daar met gebruikmaking van moderne technieken over te weten zijn gekomen”, aldus Museumpark Archeon.

Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam 

Je kunt ook de restauratie van de Zwammerdamschepen bekijken. Dit schip is opgegraven tussen 1971 en 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon. Het eerste schip, De Zwammerdam 2, is helemaal klaar en nu worden de voorbereidingen getroffen voor de Zwammerdam 6. 

Thema’s

In Museumpark Archeon zijn er eveneens activiteiten rondom drie thema’s. Dat zijn prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Bij de Romeinse tijd kun je onder meer een Gladiatorenshow in de Arena aanschouwen. 

Win

Helemaal zin gekregen in een bezoek aan het Archeon? Dat komt dan goed uit! Je kunt nu namelijk kans maken op vrijkaarten. Hoe? Meld je aan voor de nieuwsbrief via onderstaand formulier.