Volop voetbalactiviteiten bij SVW’27 in Heerhugowaard

Sport
Peter de Boer in zijn kledingshop, waar diverse accessoires en SVW'27 clubkleding te koop is.
Peter de Boer in zijn kledingshop, waar diverse accessoires en SVW'27 clubkleding te koop is. ((Foto: Theo Annes))

HEERHUGOWAARD – Er is iedere dag wel iets te beleven bij voetbalvereniging SVW’27 op sportpark De Kabel in Heerhugowaard. Naast de wedstrijddagen zaterdag en zondag en de wekelijkse trainingen kunnen voetballiefhebbers van alle leeftijden ook terecht bij onderdelen als bedrijvenvoetbal, Walking Football, 7x7 voetbal en voor de allerjongste spelers het populaire kaboutervoetbal.

“Door de problemen rond Covid-19 konden veel activiteiten de afgelopen tijd helaas niet doorgaan”, zegt Peter de Boer, bestuurslid en verantwoordelijk voor de kleding, materialen, sponsoring en publiciteit. “Dit jaar stond in mei de Barça Academie op het programma. Dan komt er een groep trainers van FC Barcelona vanuit Spanje naar Nederland om voetbaltalenten van acht tot en met vijftien jaar te trainen. Bij ons zou dat voor de eerste keer zijn. De Barça Academie is nu verschoven naar 3, 4 en 5 mei 2021.” De Boer is pas sinds vijf jaar betrokken bij SVW’27. “Ik was als handballer en later als coach betrokken bij de buren: handbalvereniging Tornado. Daar heb ik bijna 35 jaar rondgelopen. Maar door problemen met beide knieën en een schouder ging dat niet langer en stapte ik over naar SVW’27.’’

Bedrijvenvoetbal

Het bedrijvenvoetbal, waar 20 tot 24 elftallen zich voor hadden opgegeven, kon dit jaar helaas geen doorgang vinden. “Heel jammer”, vindt Peter. “Het zou de zesde keer zijn dat we dat organiseren, maar ook hier speelde het bekende verhaal: Covid-19. Hopen dat het juni 2021 wel door kan gaan. Gelukkig kunnen we nu volop voetballen en dat geldt zeker voor de kabouters. Onze allerjongste leden trainen op zaterdagochtend op het A-veld. Een prachtig gezicht, al die kinderen van vijf tot acht jaar. Een uurtje trainen, dat gebeurt door de ouders. Je ziet iedereen genieten! Afgelopen seizoen waren er 65 kinderen; dit jaar met de start iets minder deelnemers maar gaande het seizoen komen er altijd weer kabouters, jongens en meisjes, bij.”

Walking Football

De laatste jaren wordt het Walking Football steeds populairder. “Ik zag een jaar of vier geleden dit fenomeen ergens op een schoolpleintje op een betonnen vloer. Ik dacht meteen dat een kunstgrasveld veel beter geschikt zou zijn voor Walking Football. En laten we hier nou net een mooie hebben liggen. Dus is bij SVW’27 voor de wat oudere voetballiefhebber de mogelijkheid om hier aan deel te nemen. Dat kan op de dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Na afloop doen we gezellig even een bakkie koffie. Voor sommigen is het echt heel moeilijk om niet hard te lopen, want dat is een van de spelregels. Het gaat om wandelen, niet om rennen. Ongeveer 32 enthousiastelingen nemen deel, de meesten van hen zijn mannen maar er zijn ook een paar vrouwen.” De organisatie van het 7x7 voetbal is in handen van Peter Coesel. Er wordt gespeeld op de velden van Bergen, Reiger Boys, Jong Holland, KSV, Apollo en SVW’27.

Trots

Voetbalvereniging SVW’27 heeft ongeveer 750 leden. “Het is opvallend dat het spelen op de zaterdag groeiende is. Dit seizoen zijn er twee elftallen bij gekomen.” Ook de dames voetbalafdeling is groeiende. Trots is Peter op alle vrijwilligers, maar zeker ook op de clubscheidsrechters. “Dat zijn allemaal voetballers die af en toe een jeugdwedstrijd willen fluiten. Heel belangrijk, omdat iedere speler graag een wedstrijd wil spelen onder leiding van een echte scheidsrechter. De leden van supportersvereniging ‘Groen-Zwart-Maten’, ondersteunen de vereniging met het organiseren van diverse activiteiten.’’ Na afloop gunt Peter ons een kijkje in de SVW’27 kledingshop waar diverse accessoires en natuurlijk de SVW’27 clubkleding zijn te koop en te bestellen.

RUUD DE WAARD

Afbeelding