Feestelijke familiedag HSC De Draai

Sport
Er was veel animo voor de open familiedag van HSC De Draai.
Er was veel animo voor de open familiedag van HSC De Draai. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - HSC De Draai organiseerde zondag 3 oktober een feestelijke open familiedag op kunstijsbaan De Meent in Alkmaar. Met een gevarieerd programma bracht de Waardse schaatsclub ruim 55 deelnemers op de been. 

Bij de ingang zorgde Kees Kruithof voor de registratie. Tussentijds maakte hij foto’s en verzorgde hij de koek & zopie. Ouders en kinderen bonden glunderend de schaatsen onder. De allerkleinsten genoten van het meeglijden op een zeehondje. Jeugdschaatsbegeleider Jaap de Groot gaf de kleintjes een beginnend schaatslesje. Voor het recreantschaatsen werd een baantje met pylonnen uitgezet, zodat iedereen op een veilige en ontspannen wijze zijn rondjes kon schaatsen. Zichtbaar genoten de schaatsers met elkaar op de 30-60 meterbaan. Het schoonrijden mocht daarbij niet ontbreken en menigeen heeft een beproeving doorstaan door met Mart Kuiper aan de stok te schaatsen. 

Snel door de bocht

Om 16.00 uur werd de baan gedweild en werd de bochtenclinic gegeven door trainer Hans van Wees. De spanning was af te lezen van de verhitte hoofden, want het is een kunst de krappe bochten onder controle te houden. Voor de kijkers was het een mooi schouwspel. Na afloop van de clinic zetten de schaatsers en de ouders zich spontaan in om de kussens op te ruimen, die tegen de bebording waren aan gezet ter beveiliging. Het was een gezellige middag, waarbij vele Draaileden, familie en/of vrienden schaatsten of kwamen kijken en lekker bij kletsten. Ook de nieuwe voorzitter Arjen Bosma was van de partij, om zijn nog jonge kinderen het schaatsen bij te brengen. Jeugdschaatsbegeleiders en trainers van HSC de Draai waren verheugd met de grote opkomst. ‘Met het slechte weer werd het binnen sporten erg gewaardeerd en voelde deze dag als een feestje. Iedereen die zich heeft ingezet om dit tot een succes te maken, hartelijk bedankt.’

Kijk ook eens op www.hscdedraai.nl.