Hoofdtrainerschap bij KSV smaakt voor Job Zoon naar meer

Sport
'Ik ben de club dankbaar dat ik hier mijn eerste stappen als hoofdtrainer mag zetten.'
'Ik ben de club dankbaar dat ik hier mijn eerste stappen als hoofdtrainer mag zetten.' (Foto: Fer Korver Fotografie)

HEERHUGOWAARD-’T KRUIS - De voetballers van KSV staan er in de derde klasse B niet best voor. Zonder een enkel punt uit negen wedstrijden zal handhaven nog een hele opgave zijn. Toch hoopt men in ’t Kruis dat de ommekeer in het restant van de competitie nog zal komen.

Ook voor Job Zoon verloopt het seizoen teleurstellend. De 28-jarige trainer is dit seizoen verantwoordelijk voor het eerste seniorenteam. “Ik ben een man van de club en een echte Heerhugowaarder. Bij KSV heb ik zelf gevoetbald vanaf de kabouters en ben sinds mijn zestiende (jeugd)trainer. Vanuit de rol van enthousiaste begeleider van de jongste jeugd ben ik steeds meer richting de selectieteams gaan groeien. Mede door veel blessures ben ik mij gaan richten op het trainen, om daar mijn beleving volledig in kwijt te kunnen. Als voetballer moest ik het vooral hebben van mijn mentaliteit en beleving, en als je die niet meer volledig kwijt kan dan is dat moeilijk. Ik ben uiteindelijk dan ook gestopt met zelf te voetballen, na wat jaren gespeeld te hebben in de lagere seniorenelftallen.” 

Eerste date

Zoon vond het plezier terug in het trainen en coachen. “In mijn rol als jeugdtrainer ben ik er trots op dat ik naast de voetballers ook jongens heb mogen helpen ontwikkelen als mens. Zo heb ik een paar jongens van 8-jarige leeftijd tot nu mogen zien groeien”, aldus Zoon, die zelf de trotse vader is van twee dochters en gelukkig getrouwd is met zijn vrouw Simone. “Gelukkig heb ik op mijn eerste date met Simone netjes verteld dat voetbal centraal staat in mijn leven, waardoor ze altijd begrip heeft voor de tijd die ik op de club rondloop”, lacht hij. 

Vertrouwen gekregen

Dat Zoon momenteel de A-selectie van KSV traint was aan het begin van het seizoen niet zo vanzelfsprekend. “Ik heb als trainer alle jeugdlichtingen doorlopen en ben vervolgens met een groot gedeelte van de jeugdselectie naar de senioren gestapt. In mijn eerste jaar heb ik veel mogen leren van Ronald de Rooij, van wie ik toen assistent was. Ondanks dat corona roet in het eten heeft gegooid hebben we een mooi hoogtepunt bereikt met het winnen van de Waard Cup en heb ik ondanks alle maatregelen veel van hem mogen leren. Maar het verhaal is bekend dat Ronald een kleine week voor het begin van de competitie stopte. En omdat we de groep enige rust wilden bieden hebben we afgesproken dat ik tot nader orde voor de groep zou staan. Na een paar weken heb ik vanuit de groep het vertrouwen gekregen en zijn we overeengekomen dat ik dit seizoen afmaak als interim-trainer. Ik zag dit zeker zitten, hoewel het niet mijn plan was. Op dit moment volg ik de UEFA B-opleiding en ik was voornemens om daarna voor mijn eerste klus als hoofdtrainer te gaan kijken.”


Ambitieus

Door een groot aantal blessures en het stoppen van veel belangrijke spelers verloopt het dit seizoen moeizaam bij de club uit ‘t Kruis. Toch is Job Zoon positief over de club en de toekomst. “KSV is in mijn optiek een groeiende en ambitieuze club met een dorps karakter en veel jeugdig talent”, aldus de trainer die na dit seizoen stopt bij de blauwwitten. “KSV heeft voor een andere trainer gekozen, dus ik neem straks afscheid. Een nieuwe omgeving zal mij ook helpen me verder te ontwikkelen. Ik hoop een nieuwe club in de regio te vinden. Belangrijk is dat ik pas bij de cultuur bij de club. Voor nu ben ik de club en de selectie zeer dankbaar dat ik bij KSV de kans heb gekregen om mijn eerste stappen als hoofdtrainer te zetten. Dat smaakt naar meer.”

Job Zoon is een echte man van de club en loopt al sinds de kabouters rond bij KSV.