Zaalvoetbal: eerste nederlaag voor Rijkspolder/Steakhouse Marrakech

Het recreatiezaalvoetbal is weer gestart.
Het recreatiezaalvoetbal is weer gestart. (Foto: AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - Na wederom een lange afwezigheid vanwege corona rolde de bal eindelijk weer in de L’Arcade Administratie Cup. Na zeven wedstrijden kwam er een einde aan de ongeslagen status van Rijkspolder/Steakhouse Marrakech en de ploeg leverde bovendien de koppositie in.

VHC Jongens BV kwam in dit duel goed uit de startblokken en had na tien minuten al een 2-0 voorsprong in handen na doelpunten van Dejen Gebrekidan en Rick Volkers. Zeven minuten later tekende Volkers voor de belangrijke marge van drie en een klein kwartier voor tijd werd de overwinning definitief veilig gesteld door Hans Schuit. In de slotfase deed Rijkspolder/Steakhouse Marrakech nog wel wat terug via Mo Aitkassi en Mounir El Fakiri, maar het kon de 4-2 eindstand niet meer voorkomen.

De nieuwe lijstaanvoerder luistert naar de naam Autobedrijf John Visser, dat in de slotfase een comebackpoging van Café Muizenvreugd overleefde. Café Muizenvreugd heeft al sinds de eerste speeldag niet meer gewonnen en kwam ook tegen Autobedrijf John Visser vroeg in de problemen. Na elf minuten keek de ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan en leek een zware nederlaag aanstaande. Café Muizenvreugd knokte zich echter knap terug in dit duel en wist de aansluiting te vinden na goals van Carlo Olijhoek en Remco Veul. De reactie van Autobedrijf John Visser liet echter niet lang op zicht wachten en Dirk Schermerhorn zorgde voor de 4-2. Vier minuten voor tijd wist Olijhoek de achterstand wederom te verkleinen tot slechts één treffer waarna zijn ploeg op jacht ging naar de gelijkmaker. Deze zou echter niet meer vallen en in de absolute slotfase maakte Tim Koorn met zijn tweede goal aan alle onzekerheid een einde: 5-3.

Reyez! deed ook uitstekende zaken door Schildersbedrijf Mol te verslaan en is nu terug te vinden op de tweede plaats. Willem de Krijger opende in de achtste minuut de score, maar hierna zouden de doelpunten lang uitblijven. Pas in de 33e minuut viel de tweede treffer van de avond te noteren en deze kwam op naam van Rob van der Eng. Niet veel later was zijn tweede goal goed voor de 0-3 waarna in de laatste minuut Erwin de Krijger voor het slotakkoord tekende; 0-4.

In een directe confrontatie om plaats vijf was De Praktijk De Heertjes/Albinotrouwringen 1 de baas; daardoor houdt de ploeg zicht op de bovenste vier plaatsen. Dankzij doelpunten van Joeri Bankras, Luke Dekker, Jorn Tromp en Rick Schepers werd het een comfortabele 4-0 overwinning voor De Praktijk, dat zo drie belangrijke punten aan zijn totaal wist toe te voegen.

Kieskeurig had voor de onderbreking de smaak te pakken gekregen en wist dit momentum een goed vervolg te geven tegen Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging. Halverwege dit duel was een goal van Steven van Tunen goed voor een 2-1 voorsprong voor Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging, maar hierna zouden Arjan Bouwes en Thijs de Heer met ieder twee treffers het heft in handen nemen en zo Kieskeurig naar de overwinning te schieten. Deze 2-5 overwinning was alweer de derde overwinning in de laatste vier competitiewedstrijden voor Kieskeurig, dat zo Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging in punten geëvenaard heeft.

Comeback valt in duigen voor K&A Transportbedrijf

Ook in de Deza Kozijnen-Cup werd er eindelijk weer gespeeld, al konden twee van de zes wedstrijden geen doorgang vinden. Mede hierdoor heeft FC Atlas de koppositie overgenomen van KBL Schoonmaakcentrum, want ook de nummer drie Joris Dekker Bouw kwam niet in actie. FC Atlas deed wat het moest doen en kende weinig moeite met Loogman Carwash Heerhugowaard. Het werd uiteindelijk 3-10 voor de ploeg die nu vijf wedstrijden op rij gewonnen heeft en in Khalid Ezhar de topscorer van de competitie kent.

In een rechtstreeks duel om plek vier is L’Arcade over SDV installatietechniek gewipt, al zij het op doelsaldo. Ralph Eijk zorgde namens L’Arcade voor de vroege openingstreffer in dit duel, maar SDV installatietechniek zou langszij komen dankzij Daniel Oliemans. Finn van Santen bracht L’Arcade opnieuw op voorsprong en Bohdi Allard wist het gat te vergroten. Leo Burghart tekende al snel voor de aansluitingstreffer, maar net zo snel was de marge wederom twee na opnieuw een goal van Van Santen. SDV installatietechniek gaf zich echter niet gewonnen en kwam dankzij de tweede goal van Oliemans opnieuw terug in de wedstrijd, maar het kon de uiteindelijke 3-4 nederlaag niet meer voorkomen.

Esdegé-Reigersdaal is de aansluiting met de bovenste posities kwijt nadat het tegen Stuijt Infra GWW de derde nederlaag op rij leed. Na een vroege 0-1 achterstand kon Esdegé-Reigersdaal het initiatief toch overnemen en nam het een 2-1 voorsprong na treffers van Ton Roos en Daan Poel. Halverwege het duel was de score weer in evenwicht na de tweede goal van Jeroen Bel, maar opnieuw schoot Roos Esdegé-Reigersdaal naar een nieuwe voorsprong. In de laatste tien minuten van dit duel schakelde Stuijt Infra GWW echter een tandje bij en kwam het eerst op gelijke hoogte via Erik Knijn. In de 34e minuut zou Knijn ook voor de 3-4 zorgen en hiermee zijn ploeg aan de drie punten helpen. Dankzij deze tweede overwinning van het seizoen is het linkerrijtje weer in het zicht gekomen.

K&A Transportbedrijf leek tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv op weg naar een goed resultaat, maar moest uiteindelijk toch de zevende nederlaag incasseren. In het duel tegen de nummer elf De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv lagen er van tevoren mogelijkheden voor de hekkensluiter en het nam in de tiende minuut dan ook de voorsprong dankzij een doelpunt van Muhamed Almafradji. Sven Timmer was echter al snel goed voor de gelijkmaker en hierna nam De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv een ruime voorsprong in handen via treffers van Mark Oosterveer (twee) en Thimo Roemburg. Met drie doelpunten in slechts zes minuten knokte K&A Transportbedrijf zich echter knap terug in de wedstrijd en was er met nog zo’n acht minuten te gaan nog van alles mogelijk. Het dubbeltje viel echter niet de goede kant op voor K&A Transportbedrijf, want het was Jeroen van Ruitenbeek die De Heertjes 4/Sunrise zonwering bv vlak voor tijd toch nog aan de overwinning zou helpen; 5-4.