Spectaculaire zaalvoetbaltopper eindigt onbeslist

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-Cup is de strijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst uitgedraaid op een gelijkspel. Koploper FC Atlas wist in de openingsfase van dit duel nog wel twee keer op voorsprong te komen, maar was in het restant van het duel vaak in de achtervolging.

Nadat Niels Blokdijk KBL Schoonmaakcentrum op 2-2 had gebracht was het Roy Kruijer die zijn ploeg naar de eerste voorsprong schoot. Vanaf dit moment zouden beide ploegen om de beurt het net vinden, zelfs tot het einde aan toe. De derde goal van Jeffrey Wiedijk was goed voor de vijfde voorsprong van één treffer voor KBL Schoonmaakcentrum, maar het bleek niet voldoende te zijn voor de overwinning. Twee minuten voor tijd was het Brahim Ezhar (ook zijn derde doelpunt van de avond) die FC Atlas wederom langszij bracht en zo de eindstand op 7-7 bepaalde.

Door dit gelijkspel had SDV Installatietechniek de kans om in punten gelijk te komen met beide ploegen en deze werd niet onbenut gelaten. Waar de doelpunten in de topper talrijk waren was voor SDV Installatietechniek slechts één doelpunt voldoende voor de volle buit. Deze goal werd in de achttiende minuut gemaakt door Melvin Blom en leverde SDV Installatietechniek drie belangrijke punten op: 1-0.

Voorafgaand aan het duel tussen Gofilex en Stuijt Infra GWW was het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten in het voordeel van Gofilex, maar uiteindelijk werd op het veld het gat vergroot. Een vroege goal van Kay Wesseling betekende een 1-0 voorsprong voor Gofilex, maar het antwoord van Stuijt Infra GWW liet niet lang op zich wachten en zo was de score weer in evenwicht dankzij een treffer van Erik Knijn. Een kwartier voor tijd was het Bart Zuurbier die voor een nieuwe voorsprong zorgde en met zijn tweede goal was de eerste marge van twee geslagen. Uiteindelijk zou Gofilex in het vervolg van de wedstijd alleen maar verder uitlopen en zou het na doelpunten van Sebastiaan Lippelt en Besseling 5-1 worden.

Doelpuntrijk was de wedstrijd tussen K&A Transportbedrijf en Esdegé-Reigersdaal ook absoluut te noemen. De hekkensluiter K&A Transportbedrijf ging uitstekend van start en had na negen minuten een 3-1 voorsprong in handen. Esdegé-Reigersdaal kwam echter al snel dichterbij en in de achttiende minuut was de stand gelijk dankzij Chiel de Waal. Nog in diezelfde minuut kwam de nummer zeven van de ranglijst op voorsprong via een treffer van Daan Poel en in de tweede helft van dit duel gaf het K&A Transportbedrijf geen schijn van kans meer. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-9 overwinning voor Esdegé-Reigersdaal, dat zo de vierde ploeg werd die op veertien punten staat (tezamen met Joris Dekker Bouw, L’Arcade en Gofilex).