Debestevergelijkingssites.nl blijft op titelkoers in Jos Kamp Assurantiën Cup

Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De tweede en derde speelronde van de tweede competitiehelft in poule B van de Heerhugowaardse zaalvoetbalcompetitie werden geteisterd door coronagevallen in de selecties van de teams, waardoor maar een beperkt aantal wedstrijden gespeeld kon worden. Debestevergelijkingssites.nl blijft echter op titelkoers door overtuigende overwinningen op SPITS-Medicijnuitgifte op Maat en NVDB.

In de tweede speelronde boekte De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches een verrassende 2-0 overwinning op subtopper Tips Thailand. Deze wedstrijd ging gelijk op met kansen voor beide partijen, waarbij pas in de 29e minuut werd gescoord door Dave Hottentot van De Heertjes. In de slotfase verdubbelde Arnoud de Bruijne de voorsprong, maar leek het toch nog spannend te worden door een tijdstraf voor De Heertjes. Het team kwam de man minder situatie echter goed door en pakte zodoende drie belangrijke punten.

De nummer twee Zonneveld Elektro raakte verder uit het spoor van de koploper door met 2-2 gelijk te spelen tegen Chelsea. Ook hier werd pas laat gescoord. Tony Kaag zette Chelsea in de 27e minuut verrassend op voorsprong, maar in de slotfase leek Zonneveld toch nog het tij te keren door doelpunten van Sander Zonneveld en Richard Westra. In de laatste minuut zorgde Richard van Avezaath ervoor dat Chelsea toch nog een puntje overhield aan dit duel.

In de laatste wedstrijd kwam het laaggeklasseerde SPITS – Medicijnuitgifte op Maat in het begin verrassend op een 2-1 voorsprong tegen koploper debestevergelijkingssites.nl, maar halverwege de wedstrijd had de koploper deze achterstand alweer gerepareerd (4-2). Via EugÃ’’ne van der San en Mohamed Madi kwam SPITS nog tweemal goed terug (4-3 en 5-4), maar in de slotfase liep de koploper uiteindelijk uit naar 7-4. Emre Bahar scoorde in deze wedstrijd drie keer voor de koploper.

In de derde speelronde versloeg debestevergelijkingssites.nl middenmoter NVDB overtuigend met 7-2. Bij een 3-1 achterstand leek NVDB door twee keer een man meer situatie terug in de wedstrijd te komen, maar nadat de koploper toen in ondertalsituatie uitliep naar 4-1, was de wedstrijd beslist.

De middenmoters Chelsea en Renses Automobielbedrijven maakten er een spannende wedstrijd van, die door Renses met 3-2 werd gewonnen. Sander Tjeertes scoorde twee keer voor Renses, waarvan de 3-1 in de slotfase beslissend leek. Tony Kaag bracht echter direct de spanning weer terug (3-2) en Chelsea rook zijn kans toen Renses de laatste minuut met een man minder moest spelen. De gelijkmaker viel echter niet.

De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches dacht na twee overwinningen op rij kansen te hebben tegen de nummer twee Zonneveld Elektro, maar kwam bedrogen uit. Joost Admiraal en Sander Zonneveld zetten Zonneveld echter al snel op een 2-0 voorsprong, waardoor het team van De Heertjes al snel achter de feiten aanliep. Het team creëerde echter wel kansen, maar toch was het Eliseo Cardenas die Zonneveld na een kwartier op 3-0 bracht. Erik van Kampen gaf het team van De Heertjes nog wel hoop (3-1), maar uiteindelijk besliste Stefan Zonneveld dit duel in het voordeel van de nummer twee (4-1).

Tips Thailand stond halverwege de wedstrijd al met 3-0 voor tegen Van Dijk Borstelwerken.nl en leek er dus geen vuiltje aan de lucht. Er ontstond echter toch nog een spannende wedstrijd nadat Jordy Wijdenes binnen één minuut Van Dijk terug in de wedstrijd bracht (3-2). Uiteindelijk besliste Danny Kroon dit duel in de laatste minuut toch in het voordeel van Tips Thailand.