Ruime thuisoverwinning FC Marlène op RKAV Volendam

Marlène-spelers Mo Darri (l) en Martin van Eeuwijk vieren de volgende Waardse treffer; op de achtergrond zit Volendam-keeper Jack Steur er verslagen bij. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD – FC Marlène draait lekker in de voorjaarspoule. De Heerhugowaardse zaalvoetballers wonnen vrijdagavond 11 maart overtuigend met 8-3 van RKAV Volendam. Dat was al de derde zege op rij en daarmee is FC Marlène koploper in de Eredivisie. heeft ook de derde wedstrijd in de voorjaarspoule in winst weten om te zetten en is vooralsnog de koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot wist RKAV Volendam met 8-3 te kloppen.

De mannen van coach Jeroen de Groot maakten snel korte metten met de bezoekers uit Volendam, want bij rust had FC Marlène al een comfortabele 6-1 voorsprong te pakken. Uitblinker Younes Daari was op dreef, want binnen twaalf minuten had hij de thuisploeg met een hattrick al stevig op voorsprong gezet (in totaal zou hij viermaal scoren). RKAV Volendam creëerde wel kansen, maar stuitte keer op keer op de uitstekend keepende Barry de Wit. Ook na rust was FC Marlène de betere en efficiëntere ploeg; ook de eigen goal van Mo Darri bracht een vlotte zege van de Heerhugowaarders nooit in gevaar.

Hopelijk hebben de mannen van De Groot voldoende zelfvertrouwen getankt, want vrijdag 18 maart staat een treffen op het programma met het sterke FC Eindhoven.

FC Marlène-speler Amir Molkarai staat op het punt twee Volendammers te passeren. - (Foto: Sander Kaaij)

Vrouwen

Ook de vrouwen van FC Marlène deden goede zaken. Zij wonnen met 1-4 uit bij Feyenoord Futsal. Simone Hand maakte drie treffers, de vierde goal werd gemaakt door Juul van der Kolk. FC Marlène staat door deze zege derde in de Eredivisie Vrouwen en speelt komende vrijdag 18 maart tegen hekkensluiter Zeemacht uit Den Helder.