Hubo Schoolvoetbaltoernooi gaat weer van start

Sport
De Waardse jeugd zet zijn beste beentje voor.
De Waardse jeugd zet zijn beste beentje voor. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Het 37e schoolvoetbaltoernooi van Heerhugowaard gaat woensdag 23 maart van start. Was er vorig jaar nog sprake van een enigszins alternatief toernooi in juni, dit jaar is alles weer als vanouds. Dat wil zeggen dat de kinderen weer in de kleedkamers mogen, de kantine weer open is en ouders, grootouders en leerkrachten gewoon allemaal weer mogen kijken.

Al zestien jaar wordt het schoolvoetbaltoernooi gehouden op sportpark De Kabel, de thuishaven van voetbalvereniging SVW ‘27. Er wordt woensdag 23 maart gestart met de voorronden van de groepen 5/6. De aftrap wordt om 15.00 uur gegeven door één van de directeuren van hoofdsponsor Hubo. Het vervolg van het toernooi wordt vrijdag 25 maart. woensdag 30 maart, vrijdag 1april, woensdag 6 april en vrijdag 8 april afgewerkt. De eerste vier speeldagen zijn allen voorrondes en de laatste twee zijn de finaledagen; dan wordt er daadwerkelijk gestreden om de felbegeerde wisselbekers.

De organisatie van het schoolvoetbaltoernooi is sponsors Hubo, Gemeente Dijk en Waard, Jos Kamp Assurantien/Regio Bank en Albert Heijn Middenwaard zeer dankbaar voor hun steun. Dankzij hen is het mogelijk om dit toernooi te organiseren. De circa negentig deelnemende teams spelen in verschillende categorieen: jongens groep5/6, meisjes groep 5/6, jongens groep7/8 en meisjes groep 7/8. 

Woensdag 20 april spelen de twee hoogst geëindigde teams tegen hun leeftijdgenoten uit Langedijk. Deze Dijk en Waardse superfinale vindt tevens plaats op de velden van SVW ‘27.