LSVV pakt opnieuw drie punten, uit tegen ROAC (1-2)

Lachende gezichten bij LSVV nadat aanvoerder Maik den Iseger LSVV op een 0-2 voorsprong heeft gezet (Foto: www.facebook.com/MBSportfoto)

ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft afgelopen weekend drie punten gepakt. In de uitwedstrijden tegen ROAC werd het 1-2. LSVV herpakt zich duidelijk en staat nu op de negende plaats met twintig punten uit vijftien wedstrijden.

De uitslag geeft het idee dat LSVV met veel moeite uiteindelijk deze wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Echter het tegendeel is waar, want LSVV was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij op een slecht bespeelbaar grasveld. ROAC speelde zijn thuiswedstrijd in een 5-3-2 systeem, waardoor LSVV er op het harde natuurgras lastig doorheen kwam.

In de 18e minuut opende Jordy Cretier de score met een prachtige kopbal uit een goed aangesneden vrije trap van Boy Kansen, waarna ROAC zijn verdedigende stellingen wat meer losliet. LSVV bleef redelijk overeind zonder al te veel te creëren. Ondanks de wissels bij ROAC werd er weinig initiatief getoond. In de 67e minuut kreeg LSVV een corner, die loepzuiver werd genomen door Kick van de Berg en door LSVV-aanvoerder Maik den Iseger netjes werd binnengekopt: 0-2. Met veel opportunisme ging ROAC voor zijn laatste kans en met een lange bal bracht de ploeg uit Rijpwetering de stand op 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Het goede nieuws voor LSVV is dat Maik den Iseger in ieder geval weer beschikbaar is. Minder goed nieuws is dat de ploeg voor langere tijd Mika Bakker, Martijn Veldboer en Job Rouwhorst moet missen. Verwacht wordt dat Joost Groenveld over niet al te lange tijd weer beschikbaar is.

Komend weekend speelt LSVV thuis tegen koploper Kampong. De Langedijkers rekenen erop dat dit positief ingestelde LSVV-team wederom winnend zal afsluiten.