Judoka’s ‘Team Japan’ trotse winnaar jubileumtoernooi EBI-Sports

Alle prijswinnaars bij elkaar.
Alle prijswinnaars bij elkaar. ((Foto: Aangeleverd))

LANGEDIJK - Bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk werd afgelopen weekend het jubileumtoernooi gehouden. De aanwezige judoka’s van de judoschool werden in tien teams verdeeld over twee poules van vijf, die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er deze dag judoka’s van Hajime uit Alkmaar, Bos Sport uit Grootebroek en Sports-inc uit Noord-Scharwoude aanwezig.

Elk team speelde vier wedstrijden en na vijf rondes werden de punten opgeteld en konden de finales gespeeld worden. De winnaars van de poules streden tegen elkaar om de eerste en tweede plaats en de tweede van elke poule om de derde en vierd plaats en daarna werden de prijzen verdeeld. De judoka’s die de finales haalden mochten bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze wilden. De teams werden gecoacht door de oudere judoka’s van de club en er stonden veel enthousiaste vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

Het team van Japan was in poule A de sterkste na vier winstpartijen; in poule B was Amerika erg sterk met drie overwinningen en één gelijkspel. Zij streden tegen elkaar in de grote finale. Om de derde en vierde plaats ging het tussen de teams van Nederland en Brazilië. Voor de landen Argentinië van coach Noman, Griekenland van Jasper, Duitsland van Mats, Cuba van Jarno, Canada van Bart en Italië van Thijmen zat er deze keer helaas niet meer in; zij waren na de poulewedstrijden klaar met hun toernooi.

De partij om plek drie leek snel beslist te worden want na drie wedstrijden stond het 6-0 voor Team Nederland. Gelukkig kwamen de judoka’s van Brazilië nog een beetje terug, maar de uitslag werd 11-7 voor Nederland. Zij werden dus derde en de judoka’s van Brazilië gingen naar huis met de medailles voor de vierde plaats. Team Nederland bestond uit Romi Mitchel, Gijs Dekker, Vic van Wickeren, Aiden Schoen, Jay Najamkham, Tamara Zut, Ghassan El Masri, Tomas Zoet, Kimi Ottens en coach Frank Trousselot. Team Brazilië werd gevormd door Wessel Koning, Tygo van Bemmel, Boas van Wickeren, Jens Groot, Huu Roelofs, Marcus Proosdij, Max de Boer, Sem Siking, Rick Schrijver en coach Chaira Stins.

Team Nederland werd knap derde. - (Foto: Aangeleverd)

De grote finale beloofde spannend te worden, want in de poules waren beide teams nagenoeg onverslaanbaar. Japan begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 5-1 voorsprong, daarna kwam Amerika terug tot 8-6. Maar uiteindelijk werd het toch 11-7 voor Team Japan. Zij werden kampioen! Het team van Amerika bestond uit Mika Boxma, Misha Metselaar, Sil Groot, Noa Vriend, Kay Muda, Mike Kunst, Joris Roelofsen, Femke Oud, Denys Bremmers en coach Stan Pouw. Het winnende team van Japan werd gevormd door Hugo Schoen, Denny Sikking, Jake Schelvis, Jullian Duseau, Teun Evers, Teun Spijker, Stijn Blom, Nikki Trousselot, Rens Pronk en coach Job.

De winnaars van de dag en daarmee de kampioenen: Team Japan! - (Foto: Aangeleverd)

Al met al was het een geweldige start van het jubileumjaar, waarin nog veel meer leuke activiteiten voor de judoka’s zullen worden georganiseerd. Meer weten over de judolessen of bootcamptrainingen van EBI-Sports? Bel Frank Scholtes via 06-51807361 of mail naar frank@ebisports.nl.