Mooi schaatsen op ‘zomerijs’ op de Westfries

Sport
Het formatieteam van trainingsgroep Hoorn werd Nederlands kampioen.
Het formatieteam van trainingsgroep Hoorn werd Nederlands kampioen. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De schoonrijdersgroep van ijsbaan De Westfries organiseert de komende twee maanden vier trainingen op de 60/30 baan. De 400-meterbaan is inmiddels ontdooid, maar op de middenbaan kan nog steeds geschaatst worden.

Mooi schaatsen, daar gaat het om bij de schoonrijders. De techniek is een flinke uitdaging en een goede basis om technisch perfect te leren schaatsen. De schoonrijders trainen elke winter om de balans en de slag zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en te verbeteren. “Je krijgt er nooit genoeg van”, aldus Mart Kuiper uit Heerhugowaard-’t Kruis. “Vandaar dat er nog wordt door geschaatst op het zogeheten zomerijs, waarbij een ieder van harte welkom is om mee te schaatsen en zo op deze leuke manier kennis te maken met het schoonrijden.” 

Dat kan woensdag 6 en 13 april, 11 en 18 mei van 15.30 tot 16.30 uur. De ijsbaan in Hoorn is voor dit speciale trainingsuur zowel voor als na de officiële openingstijden een half uur extra geopend. Begeleiding is aanwezig. De kosten per trainingsuur zijn € 5,- per persoon. Schoonrijschaatsen zijn voor € 5,- extra beschikbaar, wanneer vooraf de schoenmaat wordt doorgeven. Iedereen is van harte welkom en de sport is geschikt voor jeugd en volwassenen. Aanmelden kan via hoorn@schoonrijden.nu of bel/app met Mart Kuiper via 06-51429174

NK schoonrijden

In maart heeft het Nederlands kampioenschap schoonrijden plaatsgevonden op ijsbaan De Westfries. Donderdag 10 maart werd door verschillende schoonrijders, individueel, in paren en in teamformatie gestreden om de ereplaatsen in de verschillende klassen. Vaardigheid en balans worden daarbij flink op de proef gesteld. Degene die zich daarop het best kunnen concentreren, werd door de acht juryleden uitgeroepen tot kampioen van Nederland. De schoonrijders uit de regio deden het uitstekend. Henk Wartenhorst uit Heerhugowaard won zilver bij de heren, vóór Alkmaarder René Hollenberg. Ook werd het formatieteam van de trainingsgroep Hoorn Nederlands kampioen. Dit team bestaat uit Fie van Onna, Corry Beemsterboer, Ineke van Diest, Henk Wartenhorst, Louis Veul en Mart Kuiper. 

Meer uitslagen en overige informatie vind je op www.schoonrijden.nu