Zaalvoetbal: L’Arcade heeft top-3 in zicht na zege op Loogman Carwash

Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De topper in de Deza Kozijnen-Cup tussen SDV Installatietechniek en KBL Schoonmaakcentrum heeft geen winnaar opgeleverd. In dit duel zat het venijn in de staart en zal SDV installatietechniek het meest balen van de puntendeling. De ploeg nam in de twaalfde minuut een 1-0 voorsprong na een treffer van Tom Konijn, maar zag Niels Blokdijk al snel gelijk maken. De doelpunten bleven hierna lang uit, maar vlak voor tijd leek SDV installatietechniek toch nog de volle buit te pakken dankzij Daniel Oliemans. In de laatste minuut kwam KBL Schoonmaakcentrum echter toch nog op gelijke hoogte nadat Bart Noordhoek een punt uit het vuur wist te slepen.

Door dit onderlinge gelijkspel zijn beide ploegen op de ranglijst gepasseerd door FC Atlas en is deze ploeg hiermee ook de nieuwe koploper. FC Atlas was met 5-3 te sterk voor Stuijt Infra GWW en heeft nu een voorsprong van één punt op zowel SDV installatietechniek als KBL Schoonmaakcentrum.

Achter deze drie ploegen volgt L’Arcade op korte afstand nadat het een maatje te groot was voor Loogman Carwash Heerhugowaard. Halverwege het duel had de nummer elf van de ranglijst nog een 1-0 voorsprong in handen na een goal van Leon van Stralen, maar hierna zou L’Arcade het heft in handen nemen. Dankzij twee treffers van Tijn van Santen werd het van 1-0 1-2 en in de laatste tien minuten van het duel zou het steeds verder weglopen. Uiteindelijk zou het 1-6 worden in het voordeel van L’Arcade, dat in Van Santen zijn topscorer kende met drie doelpunten.

Esdegé-Reigersdaal blijft ook in de race om een mooie klassering nadat het een spannende strijd met Joris Dekker Bouw winnend afsloot. Via twee snelle treffers kende Esdegé-Reigersdaal een prima start, maar de aansluitingstreffer van Rick Does liet niet lang op zich wachten. Tom Joosten tekende in de 23e minuut voor de gelijkmaker, maar hierna was het opnieuw Esdegé-Reigersdaal dat twee keer op rij wist toe te slaan middels twee goals van Rene Admiraal. Sam van de Crommert bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar dichter wist Joris Dekker Bouw niet meer te komen. Sterker nog, in de slotminuten zou Esdegé-Reigersdaal het duel definitief beslissen via Rob de Rijcke en Daan Poel; 3-6.

Gofilex leek tegen K&A Transportbedrijf lang op weg naar de overwinning, maar zou het in de slotfase toch nog uit handen geven. Een vroege goal van Mustafa betekende 1-0 voor K&A Transportbedrijf, maar de reactie van Gofilex liet niet lang op zich wachten en zo werd de score in evenwicht gebracht door Timo Holtkamp. Een klein kwartier later was Holtkamp opnieuw trefzeker en was de eerste voorsprong een feit voor Gofilex. Via treffers van Maarten Demaret en Jari Mandjes leek een comfortabele voorsprong gecreëerd te zijn, maar niets was minder waar. Azar Sarkees deed snel wat terug waarna twee minuten voor tijd Ammar Naim de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Uiteindelijk zou het dus zelfs nog 4-4 worden en was Mustafa met zijn tweede goal de gevierde man.

De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. boekte de derde overwinning van het seizoen en kon zo twee plaatsen op de ranglijst klimmen. Tegen Bouwbedrijf Bert Groot kwam het door een goal van Robert Schouten nog wel op achterstand, maar dat werd door Max Blokker en Jeroen van Ruitenbeek rechtgezet. Remco van Santen bracht de marge op twee waarna Blokker voor het slotakkoord wist te tekenen; 1-4.

Topploegen boeken zege in Jos Kamp Assurantiën Cup

Ongeveer halverwege de tweede competitiehelft in de Jos Kamp Assurantien-cup (poule B) is het verschil tussen de top en de rest van de ranglijst duidelijk zichtbaar. De vier beste beste ploegen boekten opnieuw een zege, waarbij alleen Jos Kamp Assurantien het moeilijk had tegen laagvlieger Van Dijk Borstelwerken.nl. Koploper Debestevergelijkingssites.nl haalde weer eens de dubbele cijfers tegen De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches.

De nummer vier Chelsea boekte een regelmatige overwinning op middenmoter NVDB. Jorisjan Neefjes schoot Chelsea al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en deze werd in de laatste tien minuten uitgebreid naar een 4-0 overwinning. Jorisjan Neefjes scoorde namelijk nog een keer en ook Abdel Hassan wist twee keer het net van de tegenstander te vinden.

De nummer drie Jos Kamp Assurantien had het verrassend moeilijk tegen Van Dijk Borstelwerken.nl en had de 2-4 overwinning voor een belangrijk deel te danken aan de hattrick van Marco Kamp. Hij scoorde al snel en verdubbelde in de 25e minuut de voorsprong. Jordy Wijdenes bracht de spanning terug, maar weer was het Marco Kamp die de marge vergrootte. Na de aansluitingstreffer van Niels Commandeur ontstond er nog een spannende slotfase, maar in de laatste minuut besliste Rick Schilder de wedstrijd definitief in het voordeel van Jos Kamp.

Debestevergelijkingssites.nl zat al snel op rozen tegen laagvlieger De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches (3-0). Pas bij een 5-0 tussenstand deden De Heertjes iets terug en in de laatste minuut zorgde Moussa Sabili (hij scoorde in deze wedstrijd vier doelpunten) ervoor dat de koploper zelfs de dubbele cijfers haalde (10-2).

In de laatste wedstrijd van de avond had de nummer twee Zonneveld Elektro ook totaal geen moeite met SPITS – Medicijnuitgifte op Maat. Deze wedstrijd eindigde in 7-0 en Eliseo Cardenas en Stefan Zonneveld scoorden beiden twee keer voor Zonneveld.