FC Marlène vrouwen strijden om koppositie tegen Drs. Vijfje

Sport
Staan de vrouwen van FC Marlène straks bovenaan in de eredivisie?
Staan de vrouwen van FC Marlène straks bovenaan in de eredivisie? (Foto: JDL Fotografie)

HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène spelen vrijdagavond 8 april tegen koploper Drs. Vijfje uit Groningen. Inzet is de koppositie in de eredivisie. 

Op dit moment staat Drs. Vijfje drie punten voor op de Heerhugowaardse zaalvoetbalformatie. Bij winst en een uitslag van twee goals verschil of meer neemt FC Marlène de koppositie weer over van Drs. Vijfje. De wedstrijd begint vrijdag om 20.30 uur in Sportcentrum ACLO in Groningen.

Gebrand

Na het 3-3 gelijke spel tegen laagvlieger Libertas uit Damwald (Friesland) is de ploeg van coach Monique van der Rijst gebrand op een goed resultaat. Het is de laatste kans op de koppositie en thuisvoordeel in de play-offs.

Bekerfinale

Maar de vrouwen hebben meer ijzers in het vuur. Vrijdag 15 april speelt FC Marlène de bekerfinale in het Topsportcentrum in Rotterdam. Tegenstander is Os Lusitanos uit Amsterdam. De Amsterdammers wonnen twee keer van FC Marlène en dus is de Heerhugowaardse ploeg gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Publiek kan kaarten bestellen via www.knvb.nl/tickets. Er gaat helaas geen supportersbus vanuit Heerhugowaard.