Bovenste ploegen Deza Kozijnen-cup komen niet tot een overwinning

Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-Cup is de gehele top vier tegen puntverlies aangelopen en was vooral het gelijkspel van FC Atlas verrassend te noemen. In een spectaculaire wedstrijd kwam die ploeg niet verder dan 9-9 tegen K&A Transportbedrijf, al mocht de koploper hiermee nog in zijn handjes knijpen.

Na een slechte start keek de ploeg namelijk al snel tegen een 0-3 achterstand aan en was Akkad Moga met drie treffers de plaaggeest. In de loop van de eerste helft kwam FC Atlas wat beter in de wedstrijd, maar stond het door onder meer twee doelpunten van Zain alsnog met 2-6 achter. Hierna toonde FC Atlas echter waarom het bovenaan de ranglijst staan en met vier opeenvolgende goals was de stand zowaar weer in evenwicht. Binnen enkele minuten keerde het momentum echter volledig om en was het K&A Transportbedrijf dat het heft weer in handen nam. Mede dankzij de tweede en derde treffer van de avond van Ihab Almafradji stond het ineens weer 6-9 en leek de overwinning met nog zes minuten te gaan wel binnen voor de hekkensluiter. De lijstaanvoerder gaf zich echter niet gewonnen en had opnieuw een comeback in huis. Dankzij late doelpunten van Yassine El Abdellaoui, Khalid Ezhar en Brahim Ezhar hield FC Atlas toch nog een punt over aan dit doelpuntrijke duel.

Nummer twee SDV installatietechniek kon niet profiteren van dit puntverlies en leed zelf een 3-6 nederlaag tegen Stuijt Infra GWW. Tussen minuut 15 en 22 wist Stuijt Infra GWW drie keer toe te slaan en hiermee sloeg het een beslissend gat. SDV Installatietechniek kwam door treffers van Tom Konijn nog wel een aantal keer dichter, maar Stuijt Infra GWW wist ook op de juiste momenten te scoren en zo de voorsprong te behouden. Jasper Konijn was met een hattrick belangrijk voor zijn ploeg.

KBL Schoonmaakcentrum ging verrassend hard onderuit tegen Loogman Carwash Heerhugowaard en liet zo de kans liggen om dichterbij te kruipen. Halverwege het duel gingen beide ploegen nog gelijk op, maar hierna zou Loogman Carwash Heerhugowaard een eerste marge van twee laten noteren dankzij goals van Richard van Amers en Dennis Haisma. Niels Blokdijk zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer en hield KBL Schoonmaakcentrum zo in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd was de marge weer twee dankzij Kay Geenjaar en in de laatste paar minuten wist Loogman Carwash Heerhugowaard definitief afstand te nemen. Uiteindelijk resulteerde dit in een 7-2 overwinning voor de nummer negen van de ranglijst.

Ook L’Arcade wist niet tot een overwinning te komen en kon door een late goal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. Een vroege goal van Ralph Eijk leverde L’Arcade nog wel een voorsprong op, maar dankzij treffers van Jeroen van Ruitenbeek en Paul Zegers was het De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. dat de leiding nam. Eijk tekende vier minuten voor tijd voor de gelijkmaker, maar Thimo Roemburg zorgde er al snel voor dat De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. weer op voorsprong kwam. Genoeg voor de overwinning zou het echter niet zijn, want John Vonk kon in de slotfase een nederlaag voor L’Arcade nog voorkomen; 3-3.

Bouwbedrijf Bert Groot wist wel drie punten bij te schrijven en heeft de top-4 zo in het vizier gekregen. In een rechtstreeks duel om plaats vijf met Esdegé-Reigersdaal bleven de doelpunten lang uit, maar er zat genoeg venijn in de staart. Michael van der Zande opende namens Esdegé-Reigersdaal in de 29e minuut de score en drie minuten later was zijn tweede treffer goed voor 0-2. Marijn Ham wist echter in dezelfde minuut wat terug te doen en al heel snel was de stand in evenwicht via een treffer van Robert Schouten. Vier minuten voor tijd werd het zelfs 3-2 voor Bouwbedrijf Bert Groot en was opnieuw Ham de doelpuntenmaker. Hiermee werd de comeback in slechts een aantal minuten voltooid en werd de overwinning over de streep getrokken.

De nummers zeven en acht van de ranglijst namen het ook tegen elkaar op en beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt. Via treffers van Joris Dekker en Roald Zoet noem Joris Dekker Bouw een vroege 2-0 voorsprong, maar Gofilex knokte zich terug in dit duel en kwam langszij dankzij goals van Maarten Demaret en Damon van der Velden. Sebastiaan Lippelt wist ook het net te vinden en bracht Gofilex voor het eerst op voorsprong. Lang werd deze echter niet vastgehouden en was het Zoet die voor de gelijkmaker kon zorgen. De derde goal van Zoet betekende zes minuten voor tijd een nieuwe voorsprong voor Joris Dekker Bouw, maar dit bleek niet afdoende te zijn. Jari Mandjes zou in de 37e minuut de eindstand op 4-4 bepalen en Gofilex zo aan een punt helpen.

Hattrick Bestevaar helpt EV Wonen Makelaardij 1 aan eerste overwinning

Voorlopig blijft er in de L’Arcade Administratie-Cup geen maat staan op Autobedrijf John Visser. De koploper boekte tegen De Praktijk alweer de zevende overwinning op rij, al ging het zeker niet gemakkelijk. Al in de vierde minuut was het namelijk raak voor De Praktijk en was Nick van Heumen de doelpuntenmaker. Niet veel later was de score in evenwicht dankzij Loran Schouten, maar de reactie van de nummer zes volgde al snel en zo was de 2-1 een feit via een treffer van Pelle van Houts. Dirk Schermerhorn zorgde hierna voor de snelle gelijkmaker, maar het was weer De Praktijk dat een nieuwe voorsprong nam na een doelpunt van Jim Simonis. Autobedrijf John Visser kwam voor de derde keer langszij dankzij Tim Koorn en een kwartier voor tijd was Max Visser verantwoordelijk voor de eerste voorsprong. Visser zou hierna nog twee keer het net vinden en zijn ploeg zo naar een zwaarbevochten 3-6 overwinning schieten.

De lijstaanvoerder heeft nu een voorsprong van veertien punten op de eerste achtervolger Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, dat zelf met 5-2 onderuit ging tegen VHC Jongens B.V. Halverwege dit duel had VHC Jongens B.V. een 2-0 voorsprong in handen waarna Ismael Aitkassi wat terug deed namens Rijkspolder / Steakhouse Marrakech. Twee goals van Rick Volkers zorgden er echter voor dat VHC Jongens B.V. kon uitlopen in dit duel en de wedstrijd zo kon beslissen. Volkers nam in totaal vier treffers voor zijn rekening en was hiermee de grote uitblinker aan de kant van VHC Jongens B.V., dat door deze overwinning Rijkspolder / Steakhouse Marrakech in punten geëvenaard heeft.

Naast Rijkspolder / Steakhouse Marrakech en VHC Jongens B.V. staat ook Reyez! op 22 punten, al kwamen er tijdens deze speelronde geen bij. Tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 keek het al snel tegen een 2-0 achterstand en duurde het lang voordat het wat terug kon doen. Uiteindelijk tekende Bart Ruisch in de 28e minuut voor de aansluitingstreffer, maar al snel was het Tim Kramer die de marge weer op twee bracht. Kramer zou niet lang hierna ook zijn derde van de avond maken waarna Daniël Vos de kers op de taart kon zetten voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1; 5-1. In de A2-Cup heeft Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging de koppositie overgenomen van Kieskeurig door zelf Energy Trust in een doelpuntrijk duel te verslaan. Orhun Degirmenci hielp Energy Trust nog wel aan een vroege voorsprong, maar in de eerste helft van dit duel had Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging het betere van het spel en nam het dankzij onder meer drie treffers van Steven van Tunen een 3-5 voorsprong. Degirmenci bracht de spanning nog wel even terug, maar hierna nam Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging het heft weer in handen en kon het mede dankzij twee treffers van Danny Konijn uitlopen naar 4-9. Vlak voor tijd zou Emre Akbulut het gat nog verkleinen tot vier, maar dichter wist Energy Trust niet meer te komen; 5-9.

Kieskeurig gaf de koppositie uit handen nadat het met ruime cijfers onderuit ging tegen Schildersbedrijf Mol. Een goal van Guido Snel betekende na acht minuten een 1-0 voorsprong voor Schildersbedrijf Mol dat halverwege het duel deze voorsprong wist te verdubbelen na een treffer van Don van Sermondt. Vier minuten later zorgde Lars Ligthart voor de belangrijke marge van drie waarna Van Sermondt vlak voor tijd de wedstrijd definitief zou beslissen. Dion Bleeker wist zijn doel schoon te houden en dankzij deze 4-0 heeft Schildersbedrijf Mol het gat tot Kieskeurig verkleint tot slechts twee punten.

Na negen wedstrijden zonder overwinning was het eindelijk raak voor EV Wonen Makelaardij 1, dat tegen Café Muizenvreugd een verdiende 6-4 winst kon vieren. Vanaf de start was EV Wonen Makelaardij 1 de betere ploeg en het werd in de zestiende minuut eindelijk beloond voor het initiatief. Dion Bestevaar schoot van dichtbij binnen en bereidde niet veel later de 2-0 van Willem Lagerhorst voor die de bal enkel in het lege doel hoefde te plaatsen. Carlo Olijhoek was hierna goed voor de aansluitingstreffer, maar al snel was de marge weer twee nadat Bestevaar zich uit een lastige positie knap vrijspeelde en van dichtbij kon scoren. De spanning kwam weer terug na een treffer van Dennis Brandjes, echter was het wederom Bestevaar die EV Wonen Makelaardij 1 op 4-2 bracht door diagonaal en laag raak te schieten. Café Muizenvreugd besloot hierna om met een meevoetballende keeper te spelen en dit zorgde voor onrust aan de kant van EV Wonen Makelaardij 1. Remco Veul kon hier optimaal van profiteren en zo was het ineens gelijk in dit duel. Café Muizenvreugd kreeg zelfs nog een aantal goede kansen op een eerste voorsprong, maar uiteindelijk werd het toch 5-4 voor EV Wonen Makelaardij 1 nadat Lagerhorst van afstand het net wist te vinden. De risicovolle tactiek van Café Muizenvreugd werd in de slotfase ook nog afgestraft nadat balverlies Mike van den Ancker in staat stelde om in het lege doel te scoren. Hiermee was de eerste overwinning een feit voor EV Wonen Makelaardij 1; 6-4.