Waardse schoolvoetbalkampioenen zijn bekend

Sport
De meisjes uit groep 7-8 van de Vlindertuin kregen de beker uitgereikt gekregen van Rene van Kleef (HUBO Heerhugowaard); ook zij gaan naar de regiofinale.
De meisjes uit groep 7-8 van de Vlindertuin kregen de beker uitgereikt gekregen van Rene van Kleef (HUBO Heerhugowaard); ook zij gaan naar de regiofinale. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De schoolvoetbalkampioenen van 2022 zijn bekend! Maandag 11 en woensdag 13 april zijn op de velden van SVW ‘27 de finalerondes gespeeld en werden de winnaars per categorie bekend, die uit handen van wethouder John Does hun prijzen in ontvangst mochten nemen.

Bij de meisjes uit groep 5/6 ging de zege naar de Familieschool; bij de jongens was de Pater Jan Smitschool de sterkste. In de leeftijdscategorie groep 7/8 wonnen de meisjes van de Vlindertuin en de jongens van - opnieuw - de Pater Jan Smitschool. In totaal deden zo’n negentig teams mee aan het toernooi.

De organisatie is niet alleen de sponsors zeer erkentelijk maar ook de vrijwilligers, en dan in het bijzonder Anja Bijpost en Piet de Wit. Beiden zijn al jaren betrokken bij het schoolvoetbal in Heerhugowaard. Ook de vrijwilligers die de wedstrijddagen in goede banen hebben geleid en Albert Heijn voor het gratis beschikbaar stellen van de limonade voor alle deelnemers verdienen volgens de organisatie een dikke pluim. Want, zonder vrijwilligers geen schoolvoetbaltoernooi. 

Volgend jaar wordt het evenement omgedoopt in Schoolvoetbaltoernooi Dijk en Waard en zullen er ook scholen meedoen uit de dorpen van voorheen Langedijk. Ook dan zal SVW ‘27 optreden als gastheer.

De jongens van groep 5-6 van de Pater Jan Smitschool ontvingen de beker uit handen van Marco Kamp van de Regio Bank; wethouder John Does (l) wenste de spelers veel succes in de regiofinale.
De jongens uit groep 7-8 van de Pater Jan Smitschool kregen uit handen van Rene van Kleef (HUBO) en wethouder John Does de wisseltrofee en de toernooibeker.
De voetbalsters van de Familieschool uit ’t Kruis waren de beste bij de meisjes groep 5-6 en ontvangen uit handen van wethouder John Does de wisselbeker.