Heerhugowaardse schaatsclub De Draai organiseert skate- en skeelerclinics

Sport
Leer de fijne kneepjes van het skaten en skeeleren tijdens de clinics op de Koggenwaard.
Leer de fijne kneepjes van het skaten en skeeleren tijdens de clinics op de Koggenwaard. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Schaatsvereniging HSC de Draai en skeelervereniging Koggenwaard organiseren in mei vier skate-/skeelerclinics voor jeugd en volwassenen op de skeelerbaan in Hensbroek.

Inlineskaten en skeeleren zijn populaire sporten bij zowel de jeugd als volwassenen. Skeelervereniging Koggenwaard heeft een prachtige skeelerbaan en HSC de Draai heeft schaats- en skeelertrainers in huis die graag sporters begeleiden om er plezier aan te laten beleven. Veiligheid en techniek vormen de basis waar het om draait en waar de sporters in kunnen groeien. De skate-/skeelerclinics worden verzorgd door gediplomeerde trainers van HSC de Draai, die de sporters specifieke vaardigheden bijbrengen voor het inlineskaten en skeeleren. Hun instructies zijn bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Wil je zelf of samen met familie of vrienden leren inlineskaten of skeeleren of je technieken verbeteren? Doe dan mee aan deze clinics. Uit veiligheidsoverweging draagt iedere deelnemer een helm, ellenboog- hand- en knie-bescherming. 

Clinics

De clinics worden gehouden op de 200 meter skeelerbaan (natuurijsbaan) in Hensbroek, gevestigd aan de Burgemeester Kooimanweg (zie ook www.koggenwaard.nl), en zijn bedoeld voor de jeugd vanaf twaalf jaar en volwassenen. Deelname kost per keer € 5,-. De clinics worden gehouden op de dinsdagen 10 en 17 en 24 en 31 mei, steeds van 19.00 tot 20.00 uur. Wil je meedoen? Meld je dan vooraf aan via info@hscdedraai.nl. Voor meer info kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Mart Kuiper via 06-51429174.

HSC de Draai is aangesloten bij de KNSB en gespecialiseerd in het geven van trainingen aan recreant-, jeugdschaatsers en schaats- en skeelerwedstrijdrijders in alle leeftijden. De wedstrijdtrainingen voor het skeeleren zijn maandag- en donderdagavond; de lessen voor het jeugdskeeleren zijn op zaterdagmorgen. Meer informatie is te vinden op www.hscdedraai.nl of Facebook. Noteer vast in de agenda: van 13 tot en met 19 juni wordt ook de Skate4Daagse op de skeelerbaan van Koggenwaard georganiseerd. Meer info daarover is te vinden op knsb.nl/skate4daagse en in de GoSkate app: go-skate.nl.