DTS heer en meester in Akersloot

DTS was heer en meester en kreeg legio kansen.
DTS was heer en meester en kreeg legio kansen. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Op een zonovergoten Meervogels complex was sv DTS 90 minuten lang de bovenliggende partij. Na uitstekende resultaten tegen teams die hoger stonden moesten de mannen tegen de nummer laatst.

Het begin was even aftasten en wennen aan de ruimtes die er lagen. Maar al na 15 minuten was het raak. Nino Gobets zette de aanval op en stuurde Michael Wouters diep aan de linkerkant van het veld in. Die liep geheel vrij naar de 5 meter en legde simpel breed waar Juary dos Santos stond om simpel af te ronden, 1-0. DTS bleef lekker comfortabel aan de bal en 5 minuten later was het al 2-0 door een prachtige corner van Nick Hofman, waar de invalkeeper van Meervogels onderdoor ging. Juary dos Santos zette makkelijk de 2-0 op het scorebord.

DTS bleef gedisciplineerd spelen en zette de ene na de andere aanval op. Dit resulteerde in diverse mogelijkheden en vrije trappen waar nog geen rendement uit kwam. In de 27e minuut ontving Juary dos Santos de bal in de diepte, nam die uitstekend aan, en kon Michael Wouters helemaal vrij aanspelen wat de 3-0 betekende. DTS zat op rozen.

DTS bleef heer en meester en kreeg in de eerste helft legio kansen. Jan Tauber miste jammerlijk een op een op de keeper na goed aangeven van Michael Wouters. Juary dos Santos kon net niet lekker aannemen en miste op een haar. Het leek wel een speeltuin voor de blauw witten uit Oudkarspel. DTS bleef uitermate geconcentreerd aan het doelsaldo werken. Het balbezit zat op 73,7% en het aantal getelde passes op 396. In de 36e minuut deed Meervogels wat terug na simpel balverlies in de voorhoede, waardoor de verdediging niet goed stond en de rappe Meervogels spits beheerst afrondde met buitenkant links. DTS pakte de draad weer op en reeg de kansen aan elkaar, en de volgende goal was een kwestie van tijd. De 4-1 was dan ook om in te lijsten. Jan Tauber stak op Juary dos Santos die vervolgens panklaar legde voor Michael Wouters die met een vloeiende beweging eindstation Finn Huitema bereikte. Dat was tevens de ruststand.

DTS kwam niet scherp uit de kleedkamer. Meervogels kreeg een corner en Milan Bakker, gehinderd door de zon, verwerkte de bal matig en werkte de bal in eigen doel, 2-4. DTS vergat te blijven voetballen en Meervogels bleef speldenprikjes uitdelen via corners.

Pas in de 62ste minuut pakte DTS de draad weer op. Met een mooie aanval kreeg DTS een hoekschop, genomen door Wouters die net werd overgekopt door Martijn Feller. Wouters mocht in de 70e minuut een vrije trap op 18 meter nemen en schoot feilloos de 2-5 laag in de linkerhoek. Ze bleven de aanval zoeken en na kansen voor Michael Wouters viel na een perfect genomen corner toch de 2-6. Martijn Feller kopte snoeihard raak na een wederom perfect genomen corner van Nick Hofman.

DTS bleef de ene na de andere aanval zoeken wat leidde tot een open kans voor Nick Hofman (op aangeven van Wouters) die via keeper naast schoot. Uit deze corner die ontstond, scoorde Nick Hofman de 2-7 wel na aangeven van diezelfde Wouters. De corners van Hofman bleven gevaarlijk en Martijn Feller miste net een volley. Meervogels was murw gebeukt en gaf op.

Een vermelding waard is het dat Wouters zijn tegenstander na een prachtige lichaamsbeweging het bos in stuurde en zijn schot op de kruising had beter verdiend. En zo blijven de mannen van René Duijs ongeslagen in de laatste vier wedstrijden en is een periodetitel nog in zicht.