FC Marlène onderuit tegen koploper Hovocubo; vrouwen bereiden zich voor op finale

Sport
FC Marlène's Amir Molkorai in duel met Souffian Charraoui van Hovocubo.
FC Marlène's Amir Molkorai in duel met Souffian Charraoui van Hovocubo. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD – Met een nederlaag tegen koploper Hovocubo en een derde plaats in de eindstand van de reguliere competitie op zak mag FC Marlène zich opmaken voor de play-offs. De eerste tegenstander daarin is de winnaar van het duel tussen Be ‘79 en AGOVV, dat maandag 16 mei gespeeld wordt. De eerste wedstrijd in de play-offs staat voor vrijdag 20 mei op de agenda.

FC Marlène had een kleine kans om zich direct voor de halve finales van de play-offs te plaatsen. Maar daarvoor moest het sterke Hovocubo geklopt worden en diende de nummer twee FC Eindhoven ook punten te morsen. Maar dat gebeurde niet. Desondanks nam de ploeg van coach Jeroen de Groot brutaal een 2-0 voorsprong via aanvoerder Mo Attaibi en Younes Daari. Hovocubo wist de stand vlotjes gelijk te trekken en ook een aanvalsoffensief van de Heerhugowaarders aan het begin van de tweede helft, met treffers van Amir Molkârâi en opnieuw Attaibi, werd vakkundig gepareerd door de bezoekers uit Hoorn. Hovocubo wilde de eerste plaats in de stand niet uit de handen laten glippen, schakelde een tandje bij en nam zelfs een voorsprong, die verder werd uitgebouwd. Via Martin van Eeuwijk deed FC Marlène nog wat terug, maar de 5-8 nederlaag in eigen huis kon niet meer worden afgewend.

Als FC Marlène de het tweeluik tegen de winnaar van Be’79-AGOVV overleeft, dan wacht in de halve finale opnieuw Hovocubo.

FC Marlène vrouwen

Op dezelfde dag dat de mannen aan hun play-offs beginnen, vrijdag 20 mei, start voor de vrouwenselectie van FC Marlène de strijd om het landskampioenschap in Sporthal Waardergolf. Het is de eerste keer dat de vrouwen van FC Marlène het tot de finale hebben geschopt. Tegenstander is Drs. Vijfje uit Groningen, waar een drieluik tegen gespeeld wordt. Wie twee van de drie wedstrijden wint mag zich kampioen van Nederland noemen. De eerste finalewedstrijd begint om 20.45 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.fcmarlene.nl.