LSVV pakt 3 punten in de thuiswedstrijd tegen DSOV

Keeper Lars van Zijl voorkomt dat LSVV op gelijke hoogte wordt gebracht door het Vijfhuizense DSOV. (Foto: Michel Bes: facebook.com/MBSportfoto)

ZUID-SCHARWOUDE - LSVV begon goed aan de wedstrijd en drongen DSOV terug op eigen helft met ook reële kansen op een voorsprong echter door meerdere fouten in LSVV verdediging kwam men op 0-1 tegen alle verhoudingen in. Al snel kwam LSVV door een doelpunt van Bas Kansen op 1-1.

door Theo den Iseger

Gelukkig boog LSVV dit snel om door een prachtige volley van Bas Kansen waarna Martijn Grooff doorbrak en niet zelfzuchtig gaf hij de bal door aan Toine Merk die de stand op 2-1 bracht. Na een nieuwe LSVV aanval bracht Jacco Pauw in de 20e minuut vanuit een rebound de stand op 3-1. In de 2e helft speelde DSOV vooral de lange bal om terug te komen in de wedstrijd en met hulp van een rommelig leidend arbitraal trio kwam DSOV toch nog op 3-2 met nog 5 minuten op de klok. LSVV was echt niet van plan om DSOV, die tegen degradatie vecht om hun een dienst te bewijzen en ging LSVV tot het uiterste om een betere positie te bemachtigen in 1e klasse A. Uiteindelijk door een belangrijke redding van LSVV keeper Lars van Zijl in de laatste minuten van de wedstrijd bleef de stand op 3-2. Het arbitrale KNVB-trio gaf aanleiding tot discussie op de bank bij beide partijen hetgeen LSVV-trainer Rob Klanker op een rode kaart kwam te staan, waardoor hij waarschijnlijk niet op de bank zal zitten in de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys zijn nieuwe club in het nieuwe seizoen.

In ieder geval staat LSVV knap in het linker rijtje op de zevende plaats met 32 punten uit 23 wedstrijden en speelt komende zondag uit tegen Assendelft, die op de 6e plaats staan met 34 punten uit 23 wedstrijden.