Verrassende nederlaag voor koploper Jos Kamp Assurantiën cup

Recreatiezaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatiezaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - Vier speelrondes voor het einde van de competitie in de Jos Kamp Assurantiën-cup (poule B) liep de ongenaakbare koploper debestevergelijkingssites.nl tegen een nederlaag aan: middenmoter Renses Automobielbedrijven won verrassend met 5-3. Ook de nummer twee Zonneveld Elektro verloor; de nummer drie Jos Kamp Assurantiën won wel en deed daarmee goede zaken in een competitie die eigenlijk nergens meer om gaat aangezien er geen promotie en degradatie plaatsvindt.

De ‘kelderkraker’ tussen De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches (nummer acht) en SPITS-Medicijnuitgifte op Maat (nummer negen) eindigde in 3-3. De Heertjes startte sterk en kreeg in de beginfase al een aantal goede kansen, maar SPITS ging veel doeltreffender met de mogelijkheden om en stond na 18 minuten al op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de slotfase wist Nicholas Evan Dempsey uiteindelijk toch een keer het net van de tegenstander te vinden en even later was het in een ‘alles of niets’ poging van De Heertjes nota bene doelman Rick Zaaiman die een mooie aanval fraai afrondde (3-2). Een kleine twee minuten voor tijd poeierde Nicholas Evan Dempsey ook nog de gelijkmaker binnen en daarmee werd de vrede getekend (3-3).

Het op de laatste plaats staande Van Dijk Borstelwerken.nl klimt een plekje in de stand na een overtuigende 10-3 overwinning op middenmoter Chelsea. Daan Prins zette Van Dijk al snel op een 2-0 voorsprong en later scoorde diezelfde Prins in slechts drie minuten tijd een glaszuivere hattrick! Uiteindelijk zou hij in deze wedstrijd zes(!) keer scoren! Zonneveld Elektro redde het niet tegen het een paar plaatsen lager staande NVDB. Na een 2-0 achterstand leek Stefan Zonneveld zijn team weer terug in de wedstrijd te brengen (2-1), maar twee doelpunten van Martijn Veldboer in de slotfase resulteerden in een 4-1 overwinning voor NVDB. De wedstrijd Jos Kamp Assurantiën – Tips Thailand ging lange tijd gelijk op (2-1 en 3-2), maar twee doelpunten van Jos Laas voor Jos Kamp braken uiteindelijk toch het verzet van Tips Thailand. Uiteindelijk won Jos Kamp met 6-2 en staat door dit resultaat virtueel op de tweede plaats.

De laatste wedstrijd van de avond leverde echter de grootste verrassing op. In deze wedstrijd ging de ongenaakbare koploper debestevergelijkingssites.nl (alleen slechts één nederlaag dit seizoen) zeer verrassend met 5-3 onderuit tegen Renses Automobielbedrijven. Door drie doelpunten van Erdem Sahin stond de koploper halverwege de wedstrijd nog met 3-2 voor, maar door doelpunten van Jordy van Eekelen, Sebastiaan Keus en Haico Smit wist Renses uiteindelijk met 5-3 te winnen!

Spectaculaire strijd tussen L’Arcade en FC Atlas eindigt onbeslist

SDV installatietechniek blijft na een nieuwe overwinning aan de leiding gaan in de Deza Kozijnen Cup (C-poule). Tegen Gofilex kwam het door twee treffers van Sam Verbart twee keer op achterstand, maar de koploper kwam al snel op gelijke hoogte via Stef Kunst. Dankzij twee goals van Melvin Blom had SDV installatietechniek halverwege de wedstrijd een 2-4 voorsprong, waarna Gofilex dichterbij kwam na een doelpunt van Damon van der Velden. Daniel Oliemans zorgde voor de belangrijke marge van twee en het slotakkoord was voor Blom, die met zijn derde goal de wedstrijd definitief zou beslissen; 3-6.

FC Atlas kon ondanks een sterke start de zege niet over de streep trekken en achtervolgt nu op vier punten van de lijstaanvoerder. Tegen L’Arcade nam het mede dankzij twee treffers van Khalid Ezhar een 3-0 voorsprong, maar L’Arcade knokte zich al snel terug tot 3-3. Khalid Ezhar bezorgde FC Atlas een nieuwe voorsprong, al volgde de reactie van L’Arcade wederom snel en nam het middels twee treffers van Merijn Molenaar zelfs een eerste voorsprong. Brahim Ezhar bracht de score opnieuw in evenwicht en de vierde goal van Ezhar was goed voor 6-5. Een minuut later was het opnieuw gelijk, wederom dankzij Molenaar. Een late goal van Khalid Ezhar leek FC Atlas de overwinning te bezorgen, maar Finn van Santen besliste anders: 7-7.

Bouwbedrijf Bert Groot liet de kans om dichterbij FC Atlas te komen liggen nadat het onderuit ging tegen Stuijt Infra GWW. De start van Bouwbedrijf Bert Groot was uitstekend te noemen, dat dankzij goals van Robin Wezepoel (twee) en Robert Schouten een ruime voorsprong kon pakken. Twee snelle treffers brachten Stuijt Infra GWW terug in de wedstrijd, al zou de marge weer twee worden na een doelpunt van Ewald van Veen. Opnieuw volgde de reactie van Stuijt Infra GWW snel en tekende Erik Knijn voor de aansluitingstreffer. Gelijk werd het dankzij Christian Schoenmaker waarna Tom Farenhorst en Geert Bruin in de laatste zeven minuten Stuijt Infra GWW naar de overwinning schoten; 6-4.

KBL Schoonmaakbedrijf leed tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. alweer de derde nederlaag op rij en begint bovenin af te haken. De nummer vijf nam dankzij Ruud van Scheijen nog wel een vroege voorsprong, maar keek halverwege het duel al tegen een 1-3 achterstand aan. De derde goal van Thimo Roemburg maakte het gat nog groter waarna Roy Westra het verschil op vier bracht. Van Scheijen deed nog wel wat terug, maar dichter zou het niet meer komen. Bram Barhorst zorgde twee minuten voor tijd voor zelfs nog de 2-6 eindstand.

Esdege-Reigersdaal kende weinig problemen met Loogman Carwash Heerhugowaard en heeft zo de aansluiting met het linkerrijtje weer gevonden. Na tien minuten was het al 2-0 in het voordeel van Esdege-Reigersdaal na doelpunten van Robin Hink en Daan Poel. Deze voorsprong zou lang op het bord blijven staan, pas in de slotfase kon de ploeg definitief afstand nemen dankzij goals van Hink en Rob de Vries; 4-0.